Ingezonden persbericht

Ingezonden persberichtPERSBERICHT


Ridderkerk, 29 augustus 2001


Unieke mogelijkheid voor gespecialiseerde verpleegkundigen die weer (parttime) aan het werk willen gaan


Drie ziekenhuizen hebben, anticiperend op de kabinetsplannen om niet-werkenden weer bij de arbeidsmarkt te betrekken, het initiatief genomen om herintredende gespecialiseerde verpleegkundigen een baan met een bijbehorende training aan te bieden.


Voor gespecialiseerde verpleegkundigen, die al enkele jaren uit het vak zijn, is de drempel om weer aan het werk te gaan vaak hoog. De kennis over gebruikte technieken en behandelmethoden is gedeeltelijk verouderd. Met het initiatief van het Ziekenhuis Bronovo in Den Haag, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is deze drempel verleden tijd.


Verpleegkundigen, in het bezit van een IC en of CC diploma en niet langer dan tien jaar uit het vak, krijgen via Humage BV (die in deze optreedt als contactpersoon) een arbeidsovereenkomst van tenminste 24 uur (66,6%) bij een van de genoemde ziekenhuizen. Deze overeenkomst geeft recht op salaris, onregelmatigheidstoeslag, training en een stageplaats. Na het gevolgde traject krijgt de herintreder een vast dienstverband aangeboden.


Humage BV (www.humage.nl) is een uitzendorganisatie die zich richt op de bemiddeling van gespecialiseerde verpleegkundigen voor IC, CCU, SEH, Anesthesie en OK. Zij verzorgen personeelsdiensten zoals: uitzending en detachering, werving en selectie, interim management, management coaching en opleiding.


De trainingspartner in dit traject is Care Training Group, toonaangevend op het gebied van training voor intensive care en coronary care verpleegkundigen.


De ziekenhuizen verwachten met deze innovatie het personeelstekort op hun afdelingen te verminderen.


Deel: ' Mogelijkheid voor verpleegkundigen die weer willen werken '
Lees ook