---

Ministerie van Defensie---

MOGOS operationeel in Kaboel

05-03-2003

Het Mobiel Geneeskundig Operatiekamersysteem (MOGOS) is met ingang van vandaag (5 maart) operationeel in Kaboel. Het ziekenhuis is sinds 16.00 uur lokale tijd klaar voor gebruik op Kaboel International Airport (KIA). Het chirurgisch team, bestaande uit met name personeel van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, vertrok 22 februari al naar Afghanistan.

Het was nog even spannend of de operationele datum van vandaag gehaald zou worden in verband met het uitblijven van een vracht met materialen. Een bevriend Engels veldhospitaal schoot gelukkig te hulp met materiaal, waardoor MOGOS zich kan redden totdat het eigen materiaal is aangekomen. Daarnaast ontbreekt het de eenheid van commandant Majoor Van Putten nog aan voldoende legeringtenten voor het eigen personeel. Momenteel slapen de medewerkers van het ziekenhuis in de recreatie en verblijfsruimten.

Alle teamleden van MOGOS nemen op vrijwillige basis deel aan de ISAF-inzet. De taken in Kaboel bestaan uit de chirurgische ondersteuning voor de 5000 ISAF-militairen en de opvang en behandeling van eventuele gewonden. Daarnaast -voor zover de veiligheid dit toelaat- ook de zorg voor burgerpatiënten.

Deel: ' MOGOS operationeel in Kaboel '
Lees ook