Mokoena tekent voor vijf jaar
Amsterdam, dinsdag 16 februari 1999.

De Zuid-Afrikaan Aaron Mokoena heeft deze week een contract getekend bij Ajax tot medio 2004. De centrale verdediger trainde al enkele weken bij de A1 en debuteerde begin deze maand voor het tweede elftal in de uitwedstrijd tegen Vitesse 2.

De 17-jarige Mokoena is pas sinds kort speelgerechtigd voor Ajax. Lange tijd bestond er verwarring over zijn status. Hij tekende vorig jaar zowel een contract in Amsterdam als bij Bayer Leverkusen. De wereldvoetbalbond FIFA besliste echter dat Mokoena het eerst bij Ajax een verbintenis aanging.

Twee weken geleden selecteerde de nieuwe bondscoach Trott Moloto Ajacieden Benni en Mokoena voor twee interlands. Bafana Bafana speelt op 20 februari in de Cosafa Castle Cup tegen Botswana. Een week later is Gabon de tegenstander. Benni mist daardoor het competitie-duel thuis op 28 februari tegen Sparta in de ArenA.

Het is niet eerste keer dat Moekona zich vervoegt bij het nationale elftal, maar tot nu toe heeft hij alleen nog maar mogen proeven. Afgelopen zomer maakte hij deel uit van de selectie die deelnam op het WK. Mokoena was tijdens de Africa Cup vorig jaar januari ook al de kamergenoot van Benni.

Zoekwoorden:

Deel: ' Mokoena tekent voor vijf jaar bij Ajax '
Lees ook