Vlaams Parlement

parlementaire begrippenlijst Français Deutsch English Español

28 mei 2002

Mondiale anti-tabakdag ook in het Vlaams Parlement

N.a.v. de 'Wereld-anti-tabakdag' wil het Vlaams Parlement een voorbeeldfunctie vervullen in de gezondheidscampagne tegen het roken. Daartoe organiseert het Comité voor Preventie en Bescherming van het Vlaams Parlement op woensdag 29 mei 2002 een themadag "Stoppen met roken", van 11 tot 17 uur in De Schelp. De media zijn van harte welkom.

Het Vlaams Parlement wil personeelsleden die het voornemen koesteren om te stoppen met roken, daadwerkelijke steun aanbieden. Voor wie het wenst, komt er medische en psychologische ondersteuning en gratis medicatie. Voorzitter Norbert De Batselier denkt dat een themadag een goede aanzet kan zijn. Er is allerhande informatie: over de gevaren van de verslaving, de effecten op de gezondheid, ervaringen van (ex-)rokers. Een team van specialisten belicht het thema grondig en 'ervaringsdeskundigen' van alle erkende politieke fracties van het parlement brengen een getuigenis.

Programma Themadag 'Stoppen met roken' - Laat jij je leven in rook opgaan?
Woensdag 29 mei in zaal De Schelp, Vlaams Parlementsgebouw 11 uur: opening infostands (farmaceutica, sportgeneeskunde, pneumologie)
12.15 uur: welkomstwoord door voorzitter Norbert De Batselier van het Vlaams Parlement
12.25 uur: introductie van de sprekers door secretaris-generaal Wim Tessier, voorzitter van het Comité voor Preventie en Bescherming 12.30 uur: behandeling van het thema door diverse specialisten:
- prof. dr. Hugo Kesteloot, Epidemiologie KU Leuven
- prof. dr. Hedwig Boudrez, Centrum rookstop UZ Gent
- dr. Marc Meysman, Longziekten VUB

- dr. Frida Peiffer, Diabetologie en Endocrinologie UIA 13.30 uur: getuigenissen uit de politieke fracties van het Vlaams Parlement:
Stefaan Vandenbussche (CD&V), Julien Demeulenaere (VLD), Pieter Huybrechts (VB), Jan Van Duppen (sp.a), Etienne Van Vaerenbergh (VU-ID), Ria Van Den Heuvel (AGALEV)
14 uur: gedachtewisseling met de sprekers en bezoek infostands 17 uur: rookvrije receptie

Informatie : Dr. Eveline Madrid
02-552 10 09
0495 - 36 52 99

Deel: ' Mondiale anti-tabakdag ook in het Vlaams Parlement '
Lees ook