Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Monhemius en Van de Kamp aan de leiding in men cups 2001

27/07/2001

Beekbergen, 27 juli 2001
Afgelopen weekeinde vond in Beekbergen de eerste menwedstrijd plaats na de MKZ crisis. Hiermee startte ook de competitie van de diverse mencups, die aan het begin van het seizoen waren vastgesteld. Zowel de ponyvierspanrijders als hun collega's bij de paarden konden in Beekbergen punten verzamelen voor respectievelijk de Van Boven Cup en de Van den Heuvel Cup.
Aart van de Kamp won de wedstrijd in Beekbergen en gaat hiermee aan de leiding in de tussenstand van de door rijtuigbouwer Van Boven gesponsorde Cup, gevolgd door Ton Hendriks op de tweede plaats. Hendriks eindigde weliswaar op de derde plaats in Beekbergen achter de Duitse rijder Louis Droemont, maar krijgt toch punten voor de tweede plaats aangezien het een Nederlandse competitie betreft. Dit geldt ook bij de paarden, waar de kersverse Nederlands kampioen Ton Monhemius aan de leiding staat in de Van den Heuvel Cup, geadopteerd door rijtuigbouwer Van den Heuvel uit Valkenswaard, gevolgd door Ad Aarts en Theo Timmerman.
De eerstvolgende menwedstrijd zal plaatsvinden in Tilburg op 11 ern 12 augustus. Hier zal ook de strijd om de Teyu Cuare Cup (tweespan paarden) en de K.C.S. Cup (tandems) van start gaan. Vervolgens kunnen de rijders in de vier genoemde rubrieken nog punten behalen in Uden op 25 en 26 augustus, en dan zullen zij zich opmaken voor de finale in Deurne op 1 en 2 september.
Volledige standen en meer informatie zijn te vinden op:

www.hoefnet.nl/vswmn

Deel: ' Monhemius en Van de Kamp aan de leiding in men cups 2001 '
Lees ook