Monster(board.nl) houdt Europa aan het werk met carrièrebeurzen

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20090519 --
Monster Worldwide, de moederorganisatie van Monsterboard.nl, maakt vandaag bekend te beginnen met de Keep Europe Working Tour, een serie van carrièrebeurzen om werkgevers en werkzoekenden in Europa met elkaar in contact te brengen. De beurzen brengen de kennis en middelen samen die werkzoekenden nodig hebben om werk te vinden en hun carrière te managen. Werkgevers worden in contact gebracht met gekwalificeerde kandidaten. Carrière-experts zullen werkzoekenden voorzien van tips en trucs die ze moeten helpen de aandacht op zich te vestigen in de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen werkzoekenden de kans persoonlijk in contact te komen met topwerkgevers die op dat moment op zoek zijn naar personeel. De Keep Europe Working Tour zal aftrappen in Nederland en Frankrijk, waarbij in juni en juli vier Franse en vier Nederlandse steden* worden aangedaan. Daarna zal de tour zich verder uitbreiden naar andere landen in Europa, beginnend met Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waar al beurzen zijn gepland in september en oktober.

Keep Europe Working draagt bij aan het doel van Monster om meer Europeanen aan het werk te helpen door te investeren in lokale economieën. Het evenement biedt werkgevers en kandidaten de mogelijkheid persoonlijk met elkaar in contact te komen. Werkgevers die deelnemen aan de beurzen komen in contact met geschikt personeel en kunnen zo op een gratis en efficiënte manier hun vacatures vervullen.

“We zien er naar uit om samen met Europese werkgevers de belangrijke taak om mensen aan het werk te helpen te vervullen. Met deze tour willen we onze Keep America Working Tour, die in een groot succes is in de VS, hier voortzetten. In de VS bezocht de tour tot nu toe 25 steden en werd bezocht door tienduizenden werkzoekenden. Aan het eind van 2009 zal de Amerikaanse tour 140 locaties hebben aangedaan,” vertelt Andrea Bertone, senior vice president van Monster Western Europe. “Door de sterke band die wij al met werkgevers hebben, en onze grote naamsbekendheid onder werkzoekenden, is Monster de ideale partij om deze evenementen te organiseren.”

Monster werkt zowel met een aantal Europese topwerkgevers als met lokale partners samen, om elke beurs zo interessant mogelijk te maken voor werkzoekenden.

Tijdens de Keep Europe Working Tour krijgen werkzoekenden niet alleen de kans hun droombaan te vinden, ze zullen er ook carrièreadvies krijgen en workshops kunnen volgen. Met de tour wil Monster werknemers helpen bij het verhogen van hun kans op het vinden van een baan, door ze gratis advies te geven en hun zelfvertrouwen op te krikken. Het advies is er onder andere op gericht ze voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en hoe in positieve zin op te vallen als kandidaat.

Meer infomatie

* In juni zijn de volgende beurzen gepland:

  • Nederland – Den Haag (17 juni), Amsterdam (18 juni), Eindhoven (30 juni), Groningen (2 juli),
  • Frankrijk – Parijs (9 juni), Marseille (15 juni), Nantes (23 juni), Lyon (25 juni)

Als u een werkgever bent en u bent geïnteresseerd in het bezoeken van een van de beurzen, neem dan contact op met Monsterboard.nl via 0800 - 0231948.

Over Keep America Working

De Keep Amerika Working Tour begon in maart 2009 en is enorm succesvol gebleken. In december 2009 zal de tour 140 locaties hebben aangedaan. Tot nu toe hebben tienduizenden werkzoekenden de 25 evenementen bezocht, en werden er duizenden banen aangeboden via de carrièrebeurzen. Monster is ook betrokken bij een aantal non-profitorganisaties om zijn betrokkenheid bij de samenleving te benadrukken. Bekijk hier een video over de tour.

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: https://corporate.monster.com.

CONTACT:
Weber Shandwick
Robin Clark
+44 (0)20 7067 0500

rclark@webershandwick.com

Deel: ' Monster(board.nl) houdt Europa aan het werk met carrièrebeurzen '
Lees ook