Ingezonden persbericht

monsterboard in zwaar weer


AMSTERDAM, 05-10-2001 - -

De moederorganisatie van Monsterboard.nl, TMP Worldwide Inc (NY). zal flink gaan snijden in het personeelsbestand. Meer dan 10% van de personeelsleden zal afvloeien om de kosten te reduceren. Zo blijkt uit een persbericht van gisteren uit de VS. Of het vergaande gevolgen zal hebben voor de Nederlandse organisatie is nog onbekend.

De aandelenkoers ging ook hard onderuit afgelopen dagen nadat de verwachte winstcijfers waren bijgesteld. Geheel tegen de verachtingen in. De banenmarkt-websites hebben lang stand gehouden, maar nu lijkt het erop dat de eerste in zwaar weer zijn beland. Monsterboard.nl behaalde in 2000 -het derde jaar na introductie op de Nederlandse markt- een omzet van 16 miljoen gulden. Het exacte winstcijfer is niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat in het vierde kwartaal van 2000 een winst is gerealiseerd van 28.1 miljoen dollar bij monsterboard-global met een een omzet van 117.2 miljoen dollar.

Op 23 juli heeft TMP nog Jobline International (Stockholm aandelenbeurs: JOBL) voor 98.41 % overgenomen. De integratie met Jobline maakt onderdeel uit van Monster.com's wereldwijde expansiestrategie en brengt het totaal aantal Europese sites van Monster.com op 14 (wereldwijd op 21 sites).

Monster.com zal naast de afvloeiing van personeelsleden verder efficiency nastreven en kostenbesparende maatregelen nemen. Gedacht word aan verdere integratie van overgenomen banensites.

meer op www.2link.nl/monsterboard.html

Zoekwoorden:

Deel: ' Monsterboard in financiele problemen '
Lees ook