Jos Verstappen Info Page

Live is more! Trust Jos

Montoya pole, Jos negentiende

(15 september 2001) Juan Pablo Montoya start morgen tijdens de Grand Prix van Monza vanaf pole position. Daarmee de Ferraris van Barrichello en Schumacher en de BMW Williams van teamgenoot Ralf Schumacher achter zich latend. Jos Verstappen eindigt met de Arrows zoals verwacht in de achterhoede op de negentiende plek en moet ook nog eens Enrique Bernoldi voor zich dulden.

Alex Yoong gaat als eerste naar buiten maar moet zijn auto met een kapotte versnellingsbak een paar honderd meter verderop al langs de kant parkeren. Wel de media aandacht dus, maar op de verkeerde manier. Teamgenoot Alonso gaat als tweede naar buiten, maar zet op dezelfde plek als Yoong zijn auto aan de kant, met dezelfde problemen. Ook media aandacht dus, maar ook op de verkeerde manier. Uiteindelijk verrichten de monteurs van Minardi uitstekend werk door beide coureurs in dezelfde reserve auto aan het rijden te krijgen en met resultaat: allebei weten ze zich te kwalificeren, zij het achteraan.

De eerste pole is voor Michael Schumacher in 1:22;6. Juan Pablo Montoya verbetert die tijd naar 1:22;4 en zet dat later nog scherper naar een uiteindelijke pole tijd van 1:22;216. Jos rijdt 3 runs van 4 ronden. Omdat ik hoopte met twee vliegende ronden per run een beter resultaat te halen, aldus Jos door de telefoon. Maar goed, je hebt het wel gezien en gehoord, we komen gewoon te kort. Als je kijkt naar het gat tussen de Arrows autos en wat daarboven staat. En dan hebben we ook nog niet eens een kwalificatiemotor. We zien het morgen allemaal wel weer, besluit hij vervolgens zuchtend.

Vier minuten voor het einde vliegt Mika Häkkinen er nog hard af, wat een code rood oplevert. De Fin komt er goed vanaf en na het intermezzo gaat Jos nog eens voor zijn laatste run. In de eerste sectie zit er nog schot in, maar hij verbetert zijn tijd niet meer. Om met de woorden van Jos te eindigen: we zien het morgen allemaal wel weer.


1 Juan Pablo Montoya 1:22.216

2 Rubens Barrichello 1:22.528

3 Michael Schumacher 1:22.624

4 Ralf Schumacher 1:22.841

5 Jarno Trulli 1:23.126

6 David Coulthard 1:23.148
19 Jos Verstappen 1:25.511

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Montoya op pole, Verstappen negentiende starplaats in Monza '
Lees ook