Mooi! Symposium over schoonheid in de oudheid en nu


NIJMEGEN, 20120418 -- Een mooi gedekte tafel of een mooi gebouw om in te werken. Wie zich omgeeft met mooie dingen voelt zich daar beter bij. Blijkbaar is schoonheid in het dagelijks leven belangrijk. Maar was dat in de oudheid ook al zo? Hoe werd toen tegen schoonheid aangekeken? Cees Leijenhorst, filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen en conservator Christian Greco gaan in dit symposium in op deze vragen. Vrijdag 11 mei 2012 van 14.00 - 16.30 in Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen.

In museum Het Valkhof is de tentoonstelling Waarom godinnen zo mooi zijn: liefde en schoonheid in de oudheid te zien. Deze tentoonstelling laat verschillende de aspecten van liefde en schoonheid in de oude culturen van de Egyptenaren, Romeinen, Grieken en het Nabije Oosten zien.

Conservator Christian Greco geeft een inleiding op deze tentoonstelling.

Cees Leijenhorst, filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, bespreekt, aan de hand van, de  BBC documentaire Why Beauty Matters van de Britse cultuurfilosoof Roger Scruton,  het belang van schoonheid voor de moderne mens.

Deelname € 15,- , medewerkers en alumnipashouders € 10,- , studenten € 5,-

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/mooi

Een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en Museum Het Valkhof.


Deel: ' Mooi! Symposium over schoonheid in de oudheid en nu '
Lees ook