Mooierdam is terug met campagne over armoede in Rotterdam

Vandaag lancering campagne: ˜Niet van mijn centen!"

Mooierdam is terug met campagne over armoede in Rotterdam

Na de Mooierdam tour (waarmee tal van creatieve, sociale en duurzame initiatieven in Rotterdam in het zonnetje werden gezet) en de pop-up store op de Coolsingel (als fysiek podium voor al die prachtige initiatieven) is dit keer voor een hele andere campagne gekozen. Wij van Mooierdam verzetten ons namelijk met onze nieuwe campagne ‘Niet van mijn centen!’ tegen het schrappen van de kwijtschelding op de afvalstoffenheffing. Hierdoor gaat het tarief voor het merendeel van de Rotterdammers een luttele één euro (!) per maand omlaag terwijl honderden Rotterdammers nog verder in de financiële problemen komen. “Dat vinden wij onredelijk en onbarmhartig en daarom zeggen wij: laat die korting maar zitten als het zo moet, wij hoeven het geld van de allerarmsten niet!”, aldus initiatiefnemer Setkin Sies.

Met deze Mooierdam campagne willen we duidelijk maken dat we het schrappen van de kwijtschelding niet accepteren. Maar alleen onze onvrede uitten zet weinig zoden aan de dijk. “Daarom roepen we alle Rotterdammers op – voor wie het kunnen missen uiteraard – €“ om massaal die 12 euro korting over te maken naar het Fonds Bijzondere Noden dat zich in Rotterdam inzet voor mensen in zeer schrijnende crisissituaties.”

Voor deze Mooierdam campagne is een speciale campagnewebsite gelanceerd, namelijk: mooierdam.nl

Deze Mooierdam campagne wordt gesteund door:

ChristenUnie-SGP Rotterdam, Convent der Kerken en Synagogen in Rotterdam, GroenLinks Rotterdam, House of Hope, Leger des Heils, stichting Mara, NIDA, Pameijer, PvdA Rotterdam, Partij voor de Dieren Rotterdam, Rotterdamse Sociale Alliantie (ROSA), Samen010, SKIN Rotterdam en Voedselbank Rotterdam.

Mooierdam is een initiatief van de gemeenteraadsfractie ChristenUnie-SGP Rotterdam.

Deel: ' Mooierdam is terug met campagne over armoede in Rotterdam '


Lees ook