Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

23 juni 2002

De mooiste stropop staat in Groningen!

De agrarische jongeren in de provincie Groningen verdienen de prijs voor de mooist gebouwde stropop van Nederland. Zowel de vakjury als het publiek vonden de Groningse pop de beste.

Om aandacht te vragen voor de Week van het Platteland bouwden agrarische jongeren in heel Nederland vorige week 23 enorme stropoppen op opvallende locaties. In iedere provincie dingde een pop mee naar de titel 'mooiste stropop'.
De vakjury nomineerde de werkstukken van Groningen, Overijssel, Flevoland en Limburg voor de prijs. De uiteindelijke keuze viel op de ruim negen meter hoge 'visser' die in Groningen langs de A7 staat. De creatieve wijze waarop de Groningse jonge boeren het stro hebben toegepast en de pop een imposante uitstraling wisten mee te geven, telde bij de beoordeling sterk mee. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro.

Publieksprijs
Op de website www.weekvanhetplatteland.nl stonden vanaf 17 juni de stro-objecten van alle twaalf provincies afgebeeld. De bezoekers van deze site konden tot 20 juni hun stem uitbrengen op de in hun ogen mooiste inzending. Van de 660 stemmen gingen er 181 stemmen ook naar de Groningse jonge boeren, waarmee die nog eens 1.000 euro in de wacht slepen.

Deel: ' Mooiste stropop staat in Groningen '
Lees ook