Digitale Gemeente Houten

Moord op Fortuyn extra impuls voor gebed

maandag 13 mei 2002 - Bron: Maarten Pijnacker Hordijk

HOUTEN - De schokkende moord op Pim Fortuyn en de reacties hierop maken duidelijk dat gebed voor de Nederlandse politiek en bevolking meer dan ooit nodig is. Christenen in ons land delen de ontzetting over wat er gebeurd is. Het is nu de tijd om God eendrachtig in gebed aan te roepen voor ons land. Daarbij dienen partijpolitieke standpunten, hoe belangrijk ook, op de tweede plaats te staan. Nederland heeft in de eerste plaats geestelijk houvast nodig.

De speciale landelijke gebedsactie 10 dagen voor Nederland tussen Hemelvaart en Pinksteren, kent een ongekende deelname van vele tienduizenden mensen, ook van ver buiten ons land. Ook in Houten doen erg veel christenen uit alle Houtense kerken mee, waarbij kerkmuren vervagen. Het programma in Houten ziet er als volgt uit: · Elke ochtend van 8.45 9.15 uur in de Opstandingskerk (bij NS station)
tot en met zaterdag 18 mei.
· Elke avond van 18.45 - 19.45 uur in SCC Nieuwoord (Notengaarde) tot en met zaterdag 18 mei. Let op: op donderdag 16 mei om 20 uur in de Opstandingskerk i.v.m. de medewerking van een speciaal Oegandees gebedsteam.

Op zaterdag 18 mei zal er om 19.30 uur in de Pnielkerk (Lessinglaan) in Utrecht-West een landelijke afsluiting zijn van deze gebedsperiode m.m.v. het team Transformations.nl, de Soul Survivorband en het Oegandees gebedsteam. De toegang is gratis, maar aanmelden per e-mail is verplicht (piet@sscb.nl).

Meer inlichtingen bij Connie Liefhebber (tel. 6378808), Didy van Keulen (tel. 6378822) of Nynke Dijkstra (tel. 6375893). Op de website www.10dagenvoornederland.nl vindt u meer landelijke informatie.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002

Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Moord op Fortuyn blijkt extra impuls voor gebedsactie '
Lees ook