Chrysler

9 november 1999

Mopar ontwikkelt nieuwe racemotor

Mopar Performance Parts, onderdeel van DaimlerChrysler, gaat samen met het Chrysler raceteam ORECA een nieuwe racemotor ontwikkelen die vooral geschikt is voor lange afstandsraces zoals de 24 Uren van Le Mans. De motor zal worden ingezet voor de zogenaamde Prototype-klasse, maar biedt ook mogelijkheden voor andere raceklassen.

Mopar is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige onderdelen voor race- en productieautos van DaimlerChrysler. In Amerika levert Mopar racemotoren aan teams van diverse Amerikaanse raceklassen, zoals NASCAR, NHRA en World of Outlaws. Dit jaar maakte Mopar in Europa indruk met de duurzaamheid van de motoren in de Chrysler Vipers van het team ORECA, dat voor de tweede achtereenvolgende keer het zware FIA GT2 kampioenschap wist te winnen, inclusief de fameuze 24 Uren van Le Mans.

Mopar en ORECA hebben hun kennis gebundeld om samen een racemotor te bouwen die de grenzen in prestaties en betrouwbaarheid verder moet verleggen. Doel is de deelname aan de 24 Uren van Le Mans met een Prototype, een open eenzitter. De motor, een compacte V8 met een inhoud van 6.0 liter, is afgeleid van de krachtbronnen die ook in de NASCAR-races worden toegepast. Voor chassis en carrosserie zal de hulp van sportscar-specialist Reynard worden ingeroepen. Bovendien wordt de samenwerking tussen DaimlerChrysler en ORECA met de deelname van de Chrysler Viper aan het FIA GT2 kampioenschap en de 24 Uren van Le Mans in 2000 voortgezet.

Deel: ' Mopar ontwikkelt nieuwe racemotor '
Lees ook