Gemeente Den Haag


16 augustus 1999

Tentoonstelling "Morgen gratis koffie" in Haags gemeentearchief

Van 21 augustus tot en met 2 oktober is bij het Haags gemeentearchief in het Atrium van het stadhuis de tentoonstelling þMorgen gratis koffieþ te bezichtigen. De tentoonstelling was eerder te zien in het Volksbuurtmuseum.

Op de tentoonstelling "Morgen gratis koffie" zijn alle koffietenten van Den Haag te zien. De foto's worden zo gepresenteerd dat ook kinderen en mensen in rolstoelen het goed kunnen zien. Bovendien komt er een heuse koffietent in de expositie te staan.

Koffietenten zijn typisch Haags en hebben een grote historische waarde. Vroeger aten met name arbeiders er in de schafttijd (lunchpauze) hun brood met een "bakkie" koffie. Zij behoren inmiddels tot de oudere inwoners van Den Haag. Daarom worden in het bijzonder alle Haagse ouderen van harte uitgenodigd de tentoonstelling te bezoeken. Om de tentoonstelling nog meer luister bij te zetten zijn het Haags gemeentearchief en het Volksbuurtmuseum op zoek naar ouderen die iets kunnen vertellen over hun ervaringen van vroeger in de koffietenten van Den Haag. Het is de bedoeling dat deze historische verhalen dan worden opgetekend en misschien gepubliceerd. Alle ouderen in de stad worden opgeroepen hun verhalen te vertellen. Zij zullen hierover worden geïnterviewd. Ouderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij het Volksbuurtmuseum (telefoon 389 81 86) of het Haags Gemeentearchief (telefoon 353 7019).

Deel: ' "Morgen gratis koffie" in Haags gemeentearchief '
Lees ook