Motieven op in situ beton dankzij Deco City


ZAANDAM, Nederland, 20130204 -- De technologie DECO CITY wordt vanaf 1-02-2013 in de Benelux verkocht ; daardoor wordt het mogelijk om mooie patronen op publieke beton oppervlakten en op beton vloeren te realiseren. Tot op heden waren de mogelijkheden op horizontaal in situ beton oppervlakken beperkt: glad beton, gepolijst beton, uitgewassen beton, en imitaties van tegels. Met DECO CITY kunnen (stedelijke) architecten, overheden, bedrijven, maar ook particulieren in situ oppervlakken gaan creëren die bedekt zijn met patronen en motieven.

De collectie van DECO CITY omvat op dit moment tien motieven; vogels zijn te zien op het design « San Franciso », bladeren op het design « London », letters op het « Berlin » design, de andere motieven zijn meer abstract. Motieven zijn beschikbaar in twee verschillende breedtes (40 en 80cm) zodat, zowel volledige oppervlaktes als de randen van bijvoorbeeld pleinen esthetisch verfraaid kunnen worden. Het is uiteraard mogelijk om een eigen design te creëren.

[DECO CITY]
De technologie DECO CITY is gebaseerd op het gebruik van een dik membraan waarin gewenste motieven worden uitgesneden.  Dit membraan wordt op het verse beton geplaatst en wordt vervolgens bedekt met een betonvertrager. Na ongeveer 24 uur wordt het membraan verwijderd en het oppervlak uitgewassen. De gewenste motieven worden dan zichtbaar door het contrast tussen de uitgewassen en de gladde oppervlaktes van het beton.

Over het bedrijf
DECO CITY is een ontwikkeling van het bedrijf CHRYSO®, de franse leider op het gebied van (esthetische) beton producten. In Nederland wordt DECO CITY verkocht door Kreetec®, een bedrijf gevestigd in Zaandam (Nederland) en gespecialiseerd op het gebied van esthetisch beton.


Deel: ' Motieven op in situ beton dankzij Deco City '
Lees ook