Persbericht
Serie: WK
Ronden: 13/14
Datum: 16 september '01
Land: Italie
Plaats: Castiglione del Lago
Weer: Zonnig, 18°c

Motocross
Drie WK-punten erbij voor Breugelmans

Castiglione - De Italiaanse GP heeft Sven Breugelmans drie WK punten opgeleverd. In een zon overgoten Castiglione del Lago wist Jurgen Wybo zich helaas niet te kwalificeren en was Remy van Rees na zijn klapper in Lierop afwezig. De Noor Kenneth Gundersen pakte zijn derde GP zege van dit ten einde lopende seizoen.

Zaterdag:
Met een achtste plaats kwalificeerde Sven zich goed voor de grote wedstrijd op zondag. De start verliep moeizaam maar dankzij bekeken rijden reed hij zich makkelijk de belangrijke top twaalf binnen. In de tweede groep begon Jurgen erg goed, hij kwam als achtste uit de eerste ronden. De YAMAHA rijder leek zich makkelijk te gaan kwalificeren maar na enkele ronden later sloeg het noodlot toe. De koppeling gaf de geest waardoor de strijd moest worden gestaakt. Later op de middag wist Jurgen zich via de laatste kans niet te plaatsen. "Erg jammer van de kwalificatie race maar dat hoort bij de sport. Zoals ik al vaker heb gezegd zijn we hier om te leren. Dat is zeker gelukt want hier leer je echt motor rijden!" blikt Jurgen positief terug op deze dag.

Zondag:
De eerste tien minuten verliepen moeizaam voor de slecht gestarte YAMAHA rijder. Het juiste ritme werd heel moeizaam gevonden maar toen dat onder controle was verliep alles goed. Een ruime achterstand op de Italiaan Stevannini werd omgezet in een kleine voorsprong. Om de dertiende plaats werd een vele strijd geleverd tussen 'De Breugel' en het Husqvarna duo Guidetty en Stevannini. Dankzij knap stuurwerk wist de 22 jarige rijder van John vd Berk deze plek vast te houden. "Gezien mijn beginfase ben ik blij met de punten. Ik reed echt alles uit de kast maar kon Ramon niet bij blijven. Halverwege de wedstrijd had ik het tempo definitief te pakken, gelukkig kon ik Guidetty en Stavannini nog voorblijven. De punten zijn welkom maar ik had stiekem op een top tien gehoopt. In de tussenstand kan ik de punten immers goed gebruiken want die elfde plaats is zeker nog te verbeteren!" verteld Sven al kijkend naar de eindstand van het kampioenschap.

Volgende race:
De finale om het wereld kampioenschap vindt volgende week plaats in Oostenrijk. Op de nieuwe Kärtenring slaat het WK Circus voor het laatste de tenten op!

Uitslag125cc Grand Prix of Italy:

1 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 39.52,208
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 39.57,364
3 Thomas Traversini Italie KTM KTM Racing Team Nicoll 40.00,040
4 Alex Puzar Italie Husqvarna Euro Sport Center 40.01,810
5 Marco Annimento Italie KTM Wild-Card 40.07,779 13 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 41.29,790

Tussenstand 125cc na 13 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 228
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 166
3 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 151
4 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 146
5 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 141
11 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 70 35 Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team 4

- Remy van Rees Nederland YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo from Sven Breugelmans made by KEMCO is copyright free!


---
KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Deel: ' Motocross Drie WK-punten erbij voor Breugelmans '
Lees ook