Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 5/6
Datum: 7 oktober '01
Plaats: Markelo
Weer: licht bewolkt
Motocross
Erwin Robins verliest grip op kampioenschap

Markelo - Door een vierde en zesde plaats te scoren tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap heeft Erwin Robins het kampioenschap niet meer in eigen handen. Alleen pech van de concurrentie kan de YAMAHA rijder nog aan de ONK titel helpen. De dagzege ging naar Willie van Wessel die duidelijk de sterkste was in Markelo. In het kampioenschap bouwt Marcel van Drunen zijn voorsprong uit naar 28 punten.


1e manche:
De eerste manche begon heel goed voor Erwin die als leider de eerste bocht in leek te sturen. De Helmondse crosser stond echter aan de binnenkant van de bocht waardoor hij iets eerder in de remmen moest en Van Drunen de leiding overnam. Op een tweede plaats kwam Erwin uit de eerste ronden op de voet gevolgd door de Belg Breugelmans. Deze kwam in de derde ronden voorbij aan Erwin. Met nog zo'n vijf minuten te gaan kwam ook de slecht gestarte Van Wessel nog voorbij waardoor de vierde plaats het maximaal haalbare was voor de 23 jarige slager.


2e manche:
De tweede manche begon minder goed voor Erwin die net binnen de top tien in de eerste bocht kwam. Na ruim twee minuten bezette hij, bij de eerste doorkomt, de zevende plaats. In de drie ronden wist de Sigmans rijder een plaats goed te maken maar zijn voorganger Vromans kon niet meer achterhaald worden. Met de zesde plaats was Erwin dan ook zeker niet tevreden. "Dit was niet de bedoeling, om mee te doen in de titelstrijd moet je podiumplaatsen pakken. In de eerste manche verliep alles redelijk maar moest in de derde plaats afstaan aan Van Wessel die duidelijk te snel was. Deze manche begon niet goed daarbij had ik moeite met het vinden van het juiste ritme. Het kampioenschap kan ik alleen nog winnen door pech van Van Drunen. Hij is tijdens de ONK's nog niet uitgevallen dus ik denk dat we dat maar uit ons hoofd moeten zetten." Aldus de toch hevig teleurgestelde Vd Laar rijder.

Volgende race:
De finale is over twee weken in het Brabantse Gemert. Dan weten we of Van Drunen de titel kan pakken of dat Erwin toch het geluk aan zijn zijde heeft en met de eer gaat strijken.

Uitslag 250cc/500cc ONK Markelo:

1e manche

1 S Breugelmans B YAMAHA

2 W v Wessel NL Honda

3 M v Drunen NL Husaberg

4 E Robins NL YAMAHA

5 O Vromans NL YAMAHA


2e manche

1 W v Wessel NL Honda

2 M v Drunen NL Husaberg

3 D King N-Z KTM

4 S Breugelmans B YAMAHA

5 O Vromans NL YAMAHA

6 E Robins NL YAMAHA

Tussenstand 250cc/500cc na 5 van 6 de wedstrijden:
1 Marcel van Drunen Nederland Husaberg JM Racing 248
2 Erwin Robins Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 230
3 Willie van Wessel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 210
4 Oscar Vromans Nederland YAMAHA Team Oscar Vromans/IKAR Keukens 208
5 Damien King Nieuw-Zl. KTM Team WPM KTM 195
24 Ralph Sigmans Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 43

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo from Erwin Robins made by KEMCO is copyright free!


---
KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Deel: ' Motocross Erwin Robins verliest grip op kampioenschap '
Lees ook