Ingezonden persbericht

Persbericht
Serie: WK
Ronden: 9/14
Datum: 5 augustus 2001
Land: België
Plaats: Namen
Weer: bewolkt, 18°c
JB-duo, Breugelmans en Wybo, helaas puntloos in Namen!

Namen - De negende GP van het seizoen heeft het JB MX Racing Team geen punten opgeleverd. Zowel Sven Breugelmans als Jurgen Wybo moest vroegtijdig de wedstrijd staken. James Dobb won de wedstrijd in Namen en doet goede zaken in de strijd om de wereldtitel.

Zaterdag:
In de eerste kwalificatie groep plaatste zowel Sven als Jurgen zich direct voor de wedstrijd van zondag. Sven reed even aan de leiding maar moest de zege toch laten aan de Fransman Seguy. Met een tiende plaats reed Jurgen een dijk van een wedstrijd en reed hij vol vertrouwen uit naar de wedstrijd. "Twee jaar geleden ben ik hier tijdens het Belgische kampioenschap zwaar ten val gekomen. Met een beetje lood in de schoenen ben ik aan de training begon maar het ging lekker. De afstap waar ik toen in de fout ging ligt er nu beter bij, ik ga zeker voor een plaats in de top vijf voor morgen." wist de 21-jarige Belg op zaterdag te voorspellen.

Zondag:
Goede moed ging 'De Breugel' van start op de Citadelle van Namen. Zijn Acerbis helm was speciaal voor deze wedstrijd uitgerust met de camera om zo mooie beelden te maken voor de TV. Alles verliep goed totdat Sven te hard door de tweede bocht ging en buiten de baan kwam. Hierdoor viel hij van een vierde plaats terug naar de negende. Door zijn uitstapje was er echter lint tussen de achterrem gekomen en reed hij twee ronden zonder achterrem. Jurgen reed sterk in de middenmoot mee en streed met rijders als Chiodi en Belometti voor een plaats in de top vijftien. Bij de Noor Gundersen aangekomen sloeg de pechduivel voor de eerste keer toe bij Sven. Gundersen ging onderuit en nam Sven in zijn val mee waardoor beide in een grote modderpoel tot stilstand kwamen. Zonder bril vervolgde de Belg de wedstrijd op een vijftiende plaats met een grote achterstand op de groep voor hem. Deze achterstand werd omgezet in de aansluiting. En terwijl Sven overging tot de aanval moest Jurgen op de twintigste plaats de strijd staken. De strijd met zijn landgenoten Strijbos en Caps was heftig maar liep slecht af voor Sven. Een steen werd voor hem gelanceerd en raakte hem op zijn rechteroog voor de bekende afdaling. Met een oog rijdend gleed hij nog een keer naar beneden en moest de strijd worden gestaakt. Met zijn oog voel bloed moest de rijder van John van den Berk toe kijken hoe andere kostbare punten scoorden. "Dit is niet volgens de planning, het rijden met de helmcamera gaf mij een extra stimulans. De wedstrijd is echter een grote teleurstelling af want in Frankrijk wist ik ook al niet te scoren." aldus 'De Breugel'

Volgende race:
De Zwitserse GP is volgend weekend in Roggenburg, hopelijk kan zowel Sven als Jurgen daar goed scoren voor de titelstrijd.

Uitslag 125cc Grand Prix of Namur:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 42.22,315
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team op 6,121
3 Alex Puzar Italië Husqvarna Euro Sport Center Team op 12,365 9 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team uitgevallen
- Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team uitgevallen
Tussenstand 125cc na 9 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 190
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 112
3 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 101 9 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 56
- Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo's made by Wim van Kempen/KEMCO are copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Don't forget our friends:

-> Jannes Vos

-> Aalster tentenbedrijf Vd Werff

-> Galvin / GTV

-> TvE Sport

-> Sanstra Groep

-> Twin Air Filters

-> Kasteel Waterloo

-> Allers Bedrijfswagens

-> www.hotlap.nl

-> Warenhuis Coppens

-> 2x2 NoppenNieuws

-> Koeman Adviesgroep

-> MotorGazet

-> VG Sports Promotion

-> KNMV

Deel: ' Motocross JB-duo Breugelmans en Wybo puntloos in Namen '
Lees ook