Ingezonden persbericht

Persbericht
Serie: WK
Ronden: 9/14
Datum: 5 augustus 2001
Land: België
Plaats: Namen
Weer: Bewolkt, 18°c
Sleutelbeen breuk voor Antti Pyrhonen op de Citadelle!

Namen - De verwachtingen voor de Grand Prix of Namur waren hoog. Beide rijders, Antti Pyrhonen en Eric Sorby, hadden de laatste weken veel en goed werk afgeleverd. In de ochtendtraining ging het al mis met de Fin die onderuit ging en zijn sleutelbeen brak. Eric kwam helaas niet door de kwalificatie. De zege op de Citadell ging naar James Dobb die erg goede zaken deed voor de titelstrijd.

Zaterdag:
Tijdens de ochtendtraining sloeg het noodlot toe voor Antti. Tijdens het zetten van een snelle tijd ging de Fin hard onderuit bij het ingaan van het park. Bij deze val brak hij zijn sleutelbeen, dezelfde avond werd 'The Care-Men' in het ziekenhuis van Ekelo nog geopereerd. Wanneer de genezing goed verloopt kan Antti over twee weken tijdens de Duitse GP weer aan de start verschijnen. Na een val in de kwalificatie wedstrijd moest Eric zich via de laatste kans plaatsten voor de wedstrijd. Dit ging echter niet waardoor het team op zondag niet in actie kon komen. "Ik had verwacht gezien de vorm van de rijders dat we het seizoen goed gingen afsluiten maar ik hoop dat we eind september nog rijders hebben." lachte teammanager Alfred Uytdewilligen. Naast Leon Giesbers en Martijn Romviel is Antti de derde rijder die geblesseerd raakt tijdens dit seizoen. "Dit is echter overmacht maar het seizoen is nog niet over, vol goede moed op naar Zwitserland want Eric is behoorlijk geprikkeld." vervolgt de Doetinchemse teammanager.

Zondag:
De wedstrijd op zondag begon goed op zondag toen De Reuver als leider begon gevolgd door Puzar en Eggens. Na een minder start nam Dobb de leiding na 20 minuten wedstrijd over van De Reuver die later terug viel naar de vierde plaats. Ramon pakte een hele knappe tweede plaats voor voormalig wereld kampioen Puzar.

Volgende race:
De GP van Zwitserland staat volgende week op de kalender. Alleen Eric zal hier dus in actie komen voor het Team CARE Innovation/Honda.

Uitslag 125cc Grand Prix of Namur:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 42.22,315
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team op 6,121
3 Alex Puzar Italië Husqvarna Euro Sport Center Team op 12,365
4 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing op 18,491
5 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing op 33,934
Tussenstand 125cc na 9 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 190
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 112
3 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 101
4 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 84

5 Kenneth Gunderen Noorwegen KTM Champ KTM Team 82 19 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 14 22 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 8

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo from Antti Pyrhonen near the ambulance with Leon Giesbers is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Deel: ' Motocross Sleutelbeen breuk Antti Pyrhonen op Citadelle '
Lees ook