Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 5/6
Datum: 7 oktober '01
Plaats: Markelo
Weer: licht bewolkt
Motocross
Een vierde plaats voor Michael Das tijdens ONK

Markelo - De vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap heeft Michael Das een vierde plaats opgeleverd. De tweede manche begon goed maar problemen met zijn onder armen en een val kosten hem vele plaatsen. Met de zeventiende plaats was hij dan ook zeker niet tevreden. De zege ging naar de Belg Stefan van Asten die nu samen met Erik Davids het kampioenschap leidt.


1e manche:
Als vierde dook Michael de eerste bocht in voor de eerste manche. Snelstarter Davids kwam als leider uit de bossen van Markelo op de voet gevolgd door 'No Mercy'. Bijna 15 minuten wist de YAMAHA rijder het tempo van regerend kampioen Davids te volgen. Problemen met de onderarmen gooide echter roet in het eten waardoor het tempo omlaag moest. Dit koste Michael twee plaatsen en zelfs bijna drie. Even kwam Looman voorbij maar deze werd een ronden later weer voorbij gestoken door de 24 jarige crosser. De vierde plaats kwam daarna niet meer in gevaar. "In het begin verliep alles naar wens, Davids kon ik niet aanvallen maar wel redelijk onder druk houden. Mijn onderarmen werden erg snel hard waardoor het tempo omlaag moest. Enkele weken geleden in Lochem ben ik hard gevallen en heb ik een been blessure opgelopen. Ik kan daardoor alleen fietstraining doen wat bij mij duidelijk minder effect heeft dan lopen." vertelt Michael na de eerste manche.


2e manche:
De start van de tweede manche verloopt voor Michael beter. Op een tweede plaats komt hij uit de eerste bocht terwijl zijn grote belager in het kampioenschap, Marc Vorstenbosch, onderuit gaat. In de tweede ronden weet Michael de leiding zelfs over te nemen van Tione van Dijk maar deze vreugde is maar van korte duur. Een foutje helpt Van Dijk weer terug aan de leiding en bij 'Dasje' beginnen de onderarmen weer op te spelen. Van Asten gaat daarna ook voorbij net als Gregoire. In de vierde ronden gaat het mis als Peter Bergsma tijdens een inhaalactie in aanraking komt met Michael. De YAMAHA rijder gaat onderuit en moet daarna de pits in om zijn stuur recht te laten zetten. Door dit oponthoudt valt hij terug naar de negentiende plaats. De strijdlust zorgt ervoor dat en nog tweede plaatsen gewonnen werden maar meer zat er helaas niet in!

Volgende race:
Op 21 oktober is de volgende wedstrijd voor de Enschedese motocrosser. Dit is de laatste wedstrijd om het kampioenschap verreden in het Brabantse Gemert.

Uitslag 4-takt ONK Markelo:

1e manche

1 E Davids NL KTM

2 S van Asten B KTM

3 P Bergsma NL KTM

4 M Das NL YAMAHA

5 P v Hoof NL YAMAHA


2e manche

1 S van Asten B KTM

2 T van Dijk NL YAMAHA

3 M Gregoire NL KTM

4 E Davids NL KTM

5 R Hubers NL YAMAHA
17 M Das NL YAMAHA

Tussenstand 4-takt na 5 van 6 de wedstrijden:

1 Stefan van Asten België KTM - 252

2 Erik Davids Nederland KTM - 252

3 Tione van Dijk Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 208
4 Marc Vorstenbosch Nederland KTM - 192

5 Michael Das Nederland YAMAHA Auto Das GmbH 167
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo made by KEMCO is copyright free!

---
KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 19162608
Web: http://www.kemco.demon.nl
E-Mail: Meel@kemco.demon.nl

<><><><><><><><><><><><><><><><>

Deel: ' Motocross vierde plaats voor Michael Das tijdens ONK '
Lees ook