Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Amstelhoek 07/15/99

1-1-2 hulp aan zwangere vrouw/
Amstelhoek, 15 juli 1999.

Motoragent snelt zwangere vrouw te hulp.

Een motorrijder van politiedistrict Vecht & Venen assisteerde op woensdag 14 juli bij de hulpverlening aan een zwangere vrouw. Omstreeks 16.15 uur werd de vrouw onwel in haar auto op de Ringdijk Eerste Bedijking in Amstelhoek. De vrouw schonk later in het VU-ziekenhuis te Amsterdam het leven aan een zoon.

Instructies over de mobilofoon.

De 25-jarige vrouw uit Den Bosch die met haar echtgenoot op vakantie was op een bungalowpark, was eerder die dag naar het Flevoziekenhuis geweest voor onderzoek. Daar werd zij doorverwezen naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.
Doordat de A9 in verband met een ongeval afgesloten was, koos de vrouw de omleidingsroute via de N201.

Op de Ringdijk Eerste Bedijking voelde de vrouw zich niet goed en stopte daar. Het alarmnummer 1-1-2 werd gebeld. De motorrijder van district Vecht & Venen was als eerste ter plaatse bij de vrouw. De motorrijder kreeg in afwachting van de komst van ambulancepersoneel medische instructies via de mobilofoon van een medewerker van de GGD vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht.

De 30-weken zwangere vrouw is per ambulance overgebracht naar het VU-ziekenhuis en schonk daar later op de avond het leven aan een zoon. Moeder en kind maken het goed.

Deel: ' Motoragent snelt zwangere vrouw te hulp '
Lees ook