Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-08-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 21 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: ongeval met motorrijder
Een 33-jarige motorrijder uit Veendam is maandagmiddag gewond geraakt in zijn woonplaats bij een aanrijding op de Burg. De Hoopstraat. De motorrijder kwam in botsing met een 48-jarige automobilist die achterwaarts vanaf zijn erf de rijbaan opreed. Ondanks krachtig remmen was een aanrijding niet meer te vermijden en werd de 33-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht.

Oudeschans: auto in de sloot na aanrijding
De auto van een 26-jarige Groninger automobilist raakte maandagmiddag op de Koude Hoek in Oude Schans in de sloot na een aanrijding met een tractor. De automobilist haalde de afslaande tractor in en kwam in botsing met het landbouwvoertuig. Hij dook vervolgens de naastgelegen sloot in en de bestuurder en twee inzittenden konden uit de auto komen. Voor controle is de automobilist naar het ziekenhuis gebracht. Zijn wagen raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept.

Delfzijl: motorbootdief aangehouden
Een buurman van een motorbooteigenaar aan de Eilandweg in Delfzijl werd maandagnacht wakker van lawaai achter de woningen. Hij zag dat de motorboot van zijn buurman werd gestolen en weg voer richting Appingedam. De gewaarschuwde politie signaleerde de boot bij de Jan Bronsweg en ving de boot op bij de sluis bij de Groeve. Om bij de 24-jarige motorbootdief afkomstig uit Delfzijl te komen werd een buurtbewoner bereid gevonden om met zijn boot de dief aan te houden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten / Appingedam: snelheidscontrole
Op twee plaatsen in Winschoten werden snelheidscontroles gehouden. Op de Oostelijke Rondweg overtrad niemand van de 40 gecontroleerde voertuigen de maximumsnelheid van 80 km per uur. Op de Blijhamsterweg reden 5 voertuigen van de 50 harder dan 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur. In Appingedam reden 5 bestuurders harder dan de toegestane limiet van 50 km per uur op de Farmsumerweg. In totaal werd van 649 voertuigen de snelheid gemeten. De snelste reed 75 km per uur.

Grijpskerk: bromfietsers botsen
Twee bromfietsers botsten aan het eind van de maandagnacht op een donkere en mistige Waardweg bij Grijpskerk tegen elkaar en kwamen ten val. De elkaar tegemoet rijdende bromfietsers werden beide met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 38-jarige bestuurder vertelde dat hij werd verblind door een tegemoet komende automobilist en botste daarna tegen een 24-jarige bromfietser uit Kloosterburen.

Groningen: inbraak in bedrijf
Afgelopen zondagnacht is er een inbraak geweest bij een aggregatenbedrijf aan de Zeedistel in Groningen. De daders forceerden aan de voorzijde van het pand een plaat, waarna zij diverse goederen waaronder gereedschap wegnamen. De waarde van de weggenomen goederen is nog onbekend. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

Groningen: vernieling ruit
Een 27-jarige man uit Groningen is maandagochtend in de Goeman Borgesiuslaan te Groningen aangehouden. De man had een verblijfsverbod in het AZC en wilde in eerste instantie het pand niet verlaten. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man bereid te vertrekken. Echter bij het verlaten van het AZC vernielde de man bij de balie een ruit. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Groningen: vrouw gewond na aanrijding
Een 41-jarige vrouw uit Heerenveen is maandagochtend bij een aanrijding op de Beneluxweg te Groningen gewond geraakt. De vrouw werd in haar auto van achteren aangereden door een 38-jarige automobilist uit Harlingen toen zij moest remmen. Zij werd met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Beide betrokken voertuigen zijn weggesleept.

Groningen: bromfietser bekeurd
Een 16-jarige jongeman uit Groningen liep maandag middag bij een bromfietscontrole op de Roderwolderdijk te tegen de lamp. De jongen reed zonder helm op zijn bromfiets met een snelheid van 90 km/uur. Hij bleek net zijn bromfiets opgevoerd te hebben. De bromfiets is voor technisch onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Voor beide overtredingen heeft de bromfietser een bekeuring gekregen.

Groningen: diefstal portemonnee
Een 40-jarige vrouw uit Drachten is op een terras in de Poelestraat beroofd van haar portemonnee. Zij raakte met een donker getinte man in gesprek. Toen de man korte tijd later wegliep, bleek de portemonnee uit de vrouw haar tas te zijn verdwenen. In de portemonnee zat geld, bankpassen en identiteitskaarten. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: diefstal aanhangwagens
Afgelopen maandagnacht zijn van een bedrijfsterrein aan de Protonstraat te Groningen twee aanhangwagens weggenomen. Hiertoe werden toegangshekken geforceerd. Beide aanhangwagens waren beladen met zand en puin. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man geeft valse naam op
Een 22-jarige man uit Groningen is maandagavond in de Berkenlaan aangehouden, omdat hij bij een controle een valse naam aan de politie had opgegeven. Bij navraag bleek de man geen rijbewijs te hebben. De Groninger gaf vervolgens een andere naam op, maar ook deze bleek niet te kloppen. Aan het politiebureau gaf de man wel zijn juiste personalia op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden.

Groningen: poging oplichting telefoonwinkel, man aangehouden De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor oplichting. De man wilde in een telefoonwinkel aan de Vismarkt een mobiele telefoon kopen. Toen hij zich legitimeerde, kreeg het personeel achterdocht, omdat de man niet leek op de foto van het betreffende legitimatiebewijs. Toen de politie in de kleding van de man een document aantrof met daarop een andere naam vermeld, gaf de Groninger toe anders te heten. De man is na kort verhoor ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: autoinbreker aangehouden
De politie heeft maandagnacht een 42-jarige man uit Groningen in de Kleine Peperstraat op heterdaad aangehouden voor inbraak in een auto. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man nog de auto te doorzoeken. De man is ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: inbraak fotozaak
Maandagnacht is er ingebroken bij een fotozaak aan de Verlengde Hereweg. Omstreeks 05.00 hoorden omwonenden glasgerinkel. Toen zij naar buiten keken, zagen zij een drietal personen in een auto wegrijden. De daders bleken de elektrische bedrading van het rolluik te hebben doorgeknipt en vervolgens de voordeurruit te hebben geforceerd. Uit de winkel is een hoeveelheid fototoestellen en telefoonkaarten weggenomen. De waarde van de hoeveelheid weggenomen goederen is nog onbekend. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 c/m)

Deel: ' Motorbootdief aangehouden in Delfzijl '
Lees ook