PERSBERICHT
Zaterdag 16 en zondag 17 januari in Autotron

Motorenbeurs '99 in teken
van bromfiets-revival

ROSMALEN - In de jaren zestig en zeventig was de brommer het vervoersmiddel voor velen. Of je nou naar school, het sportveld, op zaterdagavond naar het verenigingsgebouw of naar je werk moest, de bromfiets bracht je er. Na een wat sluimerend bestaan in de tachtiger jaren te hebben geleid, is dit type tweewieler weer helemaal terug in het dagelijks straatbeeld. De belangstelling blijkt niet alleen naar de snorfiets en de flitsende scooter uit te gaan. Ook brommers uit het 'grijze' verleden zijn weer helemaal 'in'. Zaterdag 16 en zondag 17 januari 1999 zijn ze in groten getale te bewonderen en te koop op de Internationale Oldtimerbeurs voor Motoren in Autotron.

De Motorenbeurs is traditiegetrouw het eerste evenement in het nieuwe jaar in Autotron. Dit keer wordt de beurs voor de achttiende keer gehouden en de animo voor standruimte is groot. Met de name het aanbod van bromfietsen is groter dan ooit. Naar verwachting zullen er ruim tweehonderd uit alle windstreken worden aangevoerd. Exemplaren van roemruchte merken als Puch, Tomos, Zundapp, Kreidler, Florett en Solex, die zonder problemen zo in een concours d'elegance kunnen meerijden, worden er te koop aangeboden. Daarnaast staan er brommers op de beursvloer, waaraan nog het een en ander moet gebeuren. Wie bereid is nog wat tijd en energie in de bromfiets te steken, heeft voor rond de vijftienhonderd gulden al een aardig exemplaar. Een dergelijk bedrag blijkt voor velen geen onoverkomelijk financieel probleem te zijn, wat het rijden op een klassieker als hobby bijzonder aantrekkelijk maakt.

Wat betreft het aanbod van oude motoren verwacht Autotron een aanbod van een honderdtal exemplaren. Merken als Harley Davidson, Indian, FN, Rudges, Ariels, BSA, Matchless, Norton, NSU, BMW, Adler en Eysink zijn ruim vertegenwoordigd.

Naast een 'showroom' is de Motorenbeurs 16 en 17 januari het 'grootste onderdelenmagazijn' voor klassieke brom- en motorfietsen van Nederland. Honderden meters standruimte zijn tot de laatste centimeter gevuld met spruitstukken, cilinderkoppen, spiegels, koplampen enzovoort enzovoort. Ook op het terrein van accessoires kan de bezoeker zijn hart ophalen. En wie op zoek is naar een motorpak, handschoenen of een helm (oud of nieuw) is op de beurs aan het juiste adres.

Door de jaren heen is het evenement uitgegroeid tot een ware reunie voor de doorgewinterde eigenaren van een klassieke motor of bromfiets. Het is dan ook niet verwonderlijk dat diverse merkenclubs van de gelegenheid gebruik maken om zich te presenteren.

Op zaterdag 16 en zondag 17 januari 1999 is de Internationale Oldtimerbeurs voor Motoren geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt voor volwassenen ƒ. 15,00 gulden en voor kinderen van 4 tot 12 jaar ƒ. 7,50.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer: informeer bij OV/Reislijn 0900 9292.

Voor meer informatie bel de NIEUWE INFOLIJN: 073-523 33 00.

Rosmalen, oktober 1998

Deel: ' Motorenbeurs '99 Autotron in teken van bromfiets-revival '
Lees ook