Gezamenlijke ontwikkeling van headset voor computers biedt innovatieve mogelijkheden voor mobiele werkers met directe toegang tot digitale informatie

Gezamenlijke ontwikkeling van headset voor computers biedt innovatieve mogelijkheden voor mobiele werkers met directe toegang tot digitale informatie

SCHAUMBURG, Illinois en TAUNTON, Massachusetts--(BUSINESS WIRE)-- 20101123 --

Het bedrijfsonderdeel Motorola Solutions van Motorola, Inc. (NYSE: MOT) heeft vandaag bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met Kopin Corporation (Nasdaq: KOPN) voor de ontwikkeling van een handsfree headset voor computers en communicatie. Dit apparaat, uit een geheel nieuwe categorie, is een mobiele headset voor computers die op het hoofd wordt gedragen, met volledige spraak-, geluids- en PC-mogelijkheden, die gebruikmaakt van de geavanceerde systeem- en micro-displaytechnologieën van Kopin voor het creëren van een virtueel 15-inch beeldscherm dat ondersteuning biedt voor simulatiesoftware, videostreaming on-demand en andere zakelijke grootbeeldtoepassingen.

Dit apparaat uit een geheel nieuwe categorie is een mobiele headset voor computers die op het hoofd ...

Dit apparaat uit een geheel nieuwe categorie is een mobiele headset voor computers die op het hoofd wordt gedragen met volledige spraak-, geluids- en PC-mogelijkheden, die gebruikmaakt van de geavanceerde systeem- en micro-displaytecnologieën van Kopin voor het creëren van een virtueel 15-inch beeldscherm dat ondersteuningbiedt voor simulatiesoftware, streaming video on-demand en andere zakelijke grootbeeldtoepassingen. (Foto: Business Wire)

BELANGRIJKE FEITEN

  • Deze nieuwe categorie van draagbare computerapparatuur biedt handsfree afstandsbediening en directe toegang tot digitale informatie en programmazenders. Daarnaast wordt toegang geboden tot internetdiensten, waaronder videostreaming via Bluetooth en Wi-Fi. Hierbij is directe communicatie mogelijk met meerdere mobiele apparaten, servers en netwerken.
  • Deze unieke mogelijkheden kunnen worden bestuurd door middel van een gebruikersinterface waarbij gebruik wordt gemaakt van gebaren en spraakherkenning.
  • In januari 2011 komt een Development Kit van Kopin beschikbaar voor ontwikkelaars van softwaretoepassingen en een selecte groep van zakelijke klanten van Motorola en klanten die zich bezighouden met de openbare veiligheid.
  • De Development Kits bieden als eerste toegang tot en de gelegenheid te werken met geavanceerde headsets voor mobiel computergebruik en communicatie die in staat zijn te communiceren met bestaande, traditionele systemen en softwareplatforms.

ONDERSTEUNENDE CITATEN

Jeffrey Jacobsen, Senior Advisor van de CEO en program manager van het Golden-i-platform van de Kopin Corporation:

“Het Golden-i®-platform biedt rechtstreekse mobiele toegang tot vrijwel alle digitale informatie ter wereld, on-demand. Stelt u zich eens voor dat u uw laptop gewoon op kantoor kunt laten staan en onderweg toch volledige toegang kunt hebben tot alle informatie, toepassingen en diensten die zich erop bevinden. Het Golden-i-platform zal een revolutie teweegbrengen in de wijze waarop mensen werken en leven.”

Tom Bianculli, Senior Director van Emerging Business en Chief Technology Office van Motorola Solutions:

“Wij zijn ervan overtuigd dat deze computerheadset de wereld van mobiele werkkrachten volledig gaat veranderen. Dit systeem is de toekomst van computerapparatuur die kan worden gedragen. Als leider op het gebied van mobiele zakelijke computers, werkt Motorola Solutions samen met Kopin aan nieuwe innovaties en geavanceerde technologieën die onze klanten zullen helpen hun operationele efficiëntie te verbeteren en hun productiviteit te verhogen."

ONDERSTEUNENDE INFORMATIEBRONNEN

Websites:

 

https://www.kopin.com/golden-i/

https://www.mygoldeni.com/Home.aspx

Video: Demonstratie van Motorola-hoofdcomputer

Over Kopin

Kopin Corporation produceert lichtgewicht, energiezuinige, ultracompacte lcd-schermen en Heterojunction Bipolar Transistors (HBT’s) die een revolutie teweegbrengen in de wijze waarop mensen rond de hele wereld horen, zien en communiceren. Kopin heeft al meer dan 30 miljoen lcd-schermen geleverd voor allerlei toepassingen voor de consumentenmarkt en voor militaire doeleinden, zoals digitale camera’s, personal video eyewear, camcorders, vizieren voor thermale wapens en nachtkijkers. De unieke HBT’s van het bedrijf, die helpen de levensduur van de batterijen, de spreektijd en de duidelijkheid van het signaal te verbeteren, zijn geïntegreerd in miljarden draadloze toestellen en WiFi-, VoIP- en high-speed gegevenstransmissiesystemen. De door Kopin zelf ontwikkelde display- en HBT-technologieën worden beschermd door meer dan 200 wereldwijde octrooien en octrooiaanvragen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Kopin: www.kopin.com.

Het Golden-i®-concept wordt beschermd door octrooien en octrooiaanvragen van Kopin.

Over Motorola

Motorola staat wereldwijd bekend om haar innovaties op het gebied van communicatie en richt zich erop de wijze waarop de wereld communiceert op een hoger plan te brengen. Motorola loopt voorop bij de nieuwe golf van innovaties die mensen, ondernemingen en overheden beter in staat stellen altijd met elkaar in contact te blijven en mobieler te zijn, van infrastructuren voor breedbandcommunicatie, oplossingen voor zakelijke mobiliteit en openbare veiligheid tot mobiele en wireline digitale communicatieapparatuur die de gebruiker een boeiende beleving biedt. Motorola (NYSE: MOT) had in een 2009 een omzet van US $22 miljard. Meer informatie: www.motorola.com.

Kopin, CyberDisplay, Golden-i en The NanoSemiconductor Company zijn gedeponeerde handelsmerken van Kopin Corporation. Alle overige bedrijfs- en productnamen zijn de handelsmerken van hun repectieve eigenaars.

MOTOROLA, MOTO, MOTOROLA SOLUTIONS en het gestileerde M-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Motorola Trademark Holdings, LLC en worden onder licentie gebruikt. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaars. © 2010 Motorola, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Foto’s/multimediagalerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6522138&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
Motorola Solutions
Bill Abelson, +1 631-738-4751
bill.abelson@motorola.com
of
RDW Group, Inc.
Lauren Howe, +1 401-553-5106
lhowe@rdwgroup.com
of
Analist:
Motorola Solutions
Shirley Schroedl, +1 631-738-4823
shirley.schroedl@motorola.com
of
Investor Relations:
Kopin Corporation
Richard Sneider, +1 508-824-6696

rsneider@kopin.com

Ticker_symbol NASDAQ:KOPN
Ticker_symbol NYSE:MOT

Deel: ' Motorola Solutions en Kopin Corporation ontwikkelen draadloze headset '


Lees ook