AutoRai

29-1-2003

Motorschade door ijsvorming: Volkswagen zegt uitgebreide hulp toe

Per direct biedt Volkswagen alle klanten van wie de auto motorschade heeft opgelopen als gevolg van ijsvorming in het smeersysteem, een 100 procent coulance voor een periode van tien jaar, zonder kilometerbeperking. Bovendien betaalt de onderneming alle als gevolg van dit verschijnsel gemaakte reparatiekosten volledig terug.

De zware vorstperiodes van de laatste weken hebben tot een toenemend aantal motorschades geleid. De schades zijn een gevolg van bevroren condenswater dat de olietoevoer blokkeert. Het gaat hierbij om de 1,0- en 1,4-liter motoren van de modellen Volkswagen Lupo, Polo en Golf, vanaf modeljaar 1997 tot modeljaar 2001, alsmede om enkele modellen van de merken Seat en Skoda.

Dit probleem treedt bij extreem lage temperaturen uitsluitend op bij autos die vooral korte stukjes rijden en daarmee nooit goed op bedrijfstemperatuur komen. Wanneer de motor wel voldoende warm wordt, verdampt het condenswater en is ijsvorming in het smeersysteem uitgesloten.

Met de uitgebreide hulp reageert Volkswagen op de problemen in de afgelopen vorstperiode.

Dankzij permanente verbeteringen in de serieproductie kan dit probleem bij de huidige modellen niet meer optreden. Daarnaast biedt Volkswagen alle getroffen klanten kosteloos een voorzorgsmaatregel aan in de vorm van een verwarmde carterontluchting. Deze verhindert ijsvorming in de motor. Volkswagen zal de betreffende klanten via de bekende kanalen informeren over de beschikbaarheid van deze ombouwset. Klanten kunnen zich echter ook direct wenden tot hun Volkswagen-dealer voor een afspraak.

Deel: ' Motorschade door ijsvorming Volkswagen zegt uitgebreide hulp toe '
Lees ook