Faxservice t.a.v. sportredactie (afd. motorsport) en sponsors 28 en 29 febr. 2000; Verslag IRTA-training Valencia – Spanje

Motorsport IRTA training: RIZLA+ team beslagen ten ijs

Vd Goorbergh en Janssen maken méér testkilometers dan ooit tevoren

Na de driedaagse testsessie in het Zuid Spaanse Jerez, drie dagen in Estoril (Portugal) en twee dagen op het GP-circuit van Valencia komen Jurgen van den Goorbergh en Jarno Janssen zonder twijfel beslagen ten ijs bij de start van het nieuwe GP-seizoen in het Zuid Afrikaanse Welkom (19 maart).

Nooit eerder legden Van den Goorbergh en Janssen in de voorbereidingen op een nieuw wegrace seizoen zoveel testkilometers af als dit jaar. “Ik  heb ruim 1.800 testkilometers achter de rug, en dat zonder een enkel technisch probleem”, opent Van den Goorbergh uiterts tevreden. 250cc Teammaat Jarno Janssen had de beschikking over één machine waardoor hij
1.400 testkilometers in de benen heeft. Janssen: “Op dat ene schuivertje in Jerez na is alles perfect verlopen. De tijden zijn goed. Ik weet waar ik sta ten opzichte van mijn concurrentie, en dat terwijl ik nog niet eens alles uit de kast gereden heb.”

Van den Goorbergh meldde ook in valencia weer een flink aantal stappen vooruit te zijn gekomen. “De eerste dag was wat moeilijk, maar vandaag reed ik ruim een halve seconde van mijn tijd af en lig met mijn 1.36,4 slechts 0,3 seconde achter de pole position van vorig jaar. We zitten een stuk dichter bij de 4 cilinder fabrieksmachines dan ik van te voren had durven hopen. Ik ben ruim 2 seconden sneller dan de andere 2 cilinders, maar ga er ook fanatiek tegenaan. Ieder klein dingetje dat we kunnen vinden proberen we er ook uit te halen. Na 8 testdagen ben ik heel erg tevreden, vandaar ook dat we deze test een dag eerder afsluiten, zodat Hans Spaan extra tijd heeft om aan de machine te werken. Ja, we spreken een aardig woordje mee, en verbazen een hoop van onze concurrenten”, meldt van den Goorbergh vanuit een zonovergoten Spanje.

Teammaat Jarno Janssen zette een 10e tijd op de klokken en is eveneens vol lof. Janssen: “Dit is een hele goede basis voor het komende seizoen.

Deze voorbereiding is gewoon super en ik heb helemaal geen technisch probleem gehad. We hebben zelfs de duurzaamheid van banden en motor kunnen testen en hebben een heleboel informatie vergaard. We hadden nog wel wat van de tijd af kunnen rijden, maar iedereen was na 8 trainingsdagen en veel reizen moe. Jurgen en ik ook. En nu kunnen we de monteurs een dag extra tijd gunnen om aan het materiaal te werken, dat volgende week al op het vliegtuig naar Zuid Afrika moet. Ik reed nu overigens nog met de oude kit en Spaan gaat vanaf morgenmiddag met m’n hagelnieuwe 2e Honda TSR 250 aan de gang. En als die nieuwe fabriekskit nog wat extra vermogen geeft, komt het helemaal goed.”

Deel: ' Motorsport IRTA training RIZLA+ team beslagen ten ijs '
Lees ook