PERSBERICHT

MOTORTRON '99 15 en 16 mei

ROSMALEN - Op zaterdag 15 en zondag 16 mei organiseren MOTOR, het magazine voor alle motorrijders en Autotron alweer voor de derde maal het evenement: Motortron in Rosmalen. Motortron, hèt jaarlijkse kijk- en doe spektakel voor mensen met en zonder rijbewijs A, is dit jaar uitgebreider dan ooit. Jong en oud kunnen hun hart ophalen aan de vele activiteiten, waaronder natuurlijk rijden op de nieuwste motoren en in karts, crossen op quads. Dit jaar zijn er bovendien unieke rij-mogelijkheden voor mensen zonder rijbewijs en kinderen in de leeftijd 5 tot 12 jaar! En er is nog meer, zoals spectaculaire demonstraties en huiveringwekkende stunts, een motormarkt met tweedehands motoren, accessoires, kleding en live muziek. Motortron is daarom meer dan ooit het bezoeken waard.

Rijbewijs of rijervaring niet nodig
Heeft u (nog) geen motorrijbewijs, dan kunt u tijdens Motortron toch actief meerijden op een afgesloten circuit dankzij de MotorPromoTour. Dit is een initiatief van de RAI-vereniging en met medewerking van o.a. de KNMV en de ANWB. Deze MotorPromoTour heeft als doel het motorrijden in Nederland te bevorderen. Onder deskundige begeleiding leert u de belangrijkste kneepjes. Dit is een unieke gelegenheid om te kijken of motorrijden iets voor u is. En heeft u wel een rijbewijs, maar geen of weinig rijervaring, ook dan biedt de RAI PromoTour u de gelegenheid om weer eens op te stappen.

Kinderen en motoren
Dromen uw kinderen misschien al van motoren…Speciaal voor kinderen (5 tot 12 jaar) zijn er Yamaha PeeWee's, mini off-road motoren met een 50 cc motortje, waarop ze naar hartelust kunnen rijden. Instructeurs van de KNMV brengen uw kids de basisprincipes bij van het motorcrossen. Uiteraard krijgen zij beschermende kleding, helm, handschoenen en laarzen aan. Veiligheid gaat boven alles.
Ook kunnen kinderen in een zijspan rijden. Na op het parcours te hebben geracet mogen zij met een motor op de foto. Vaders en moeders die net een proefrit hebben gemaakt, mogen er natuurlijk bij.

Ervaren motorrijders
De (meer) ervaren motorrijders kunnen een proefrit maken op de nieuwste modellen van de diverse merken. Een unieke mogelijkheid omdat je op het Motortron diverse modellen direct na elkaar, geheel vrijblijvend kunt uittesten. Iets dat bij een dealer doorgaans veel lastiger te regelen is.
Om verzekerd te zijn van een plaats op een motor dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0800 0222 433.

Motortron '99 is zaterdag 15 en zondag 16 mei geopend van 10.00 tot
17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ƒ. 15,00, kinderen van 4 tot en met
11 jaar ƒ. 7,50.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer: OV/Reislijn 0900 9292. Autotron Infolijn: 073 523 33 00.

Alles over het Motortron '99-evenement leest u in Motor, nummer 10, dat
12 mei verschijnt. Te koop bij alle kiosken.

Rosmalen, april 1999

Voor de Redactie: voor meer informatie over Motortron '99 kunt u contact opnemen met Mark Raymakers: tel: 073 629 32 40

Deel: ' Motortron in Autotron Rosmalen '
Lees ook