Gemeente Amersfoort


s 2 februari 2000

Ken uw raadslid: Bert van der Werff, fractievoorzitter van de VVD

Wat is uw motto voor 2000?
Mijn motto voor 2000 is: Amersfoort liberaal, tolerant en veilig

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Mijn laatst gelezen boek was: 'Supertex' van Leon de Winter Dit boek bracht mij terug naar mijn geboortestad Amsterdam en de plezierige tijd toen ik daar werkte.

Wat vindt u Amersfoorts mooiste monument of kunstwerk? Een van Amersfoorts mooiste monumenten vind ik de Koppelpoort. De solitaire ligging van dit monument en de functionaliteit van dit bouwwerk spreken mij aan. De Amersfoortse kunstwerken zijn voor mij te gezocht en steriel en stralen geen warmte uit, dan zie ik liever een mooie boom.

Wat zou de rijksoverheid voor Amersfoort moeten doen? De Rijksoverheid zou zich grote zorgen moeten maken en middelen ter beschikking moeten stellen om op korte termijn onze infrastructuur aan te passen aan de inwonersgroei van Amersfoort en onze regio. Door onze groei is de extra toename van de mobiliteit onvermijdelijk, de consequenties hiervan moeten we aanvaarden en adequate maatregelen nemen om deze toename op te vangen. Als wij Vathorst bij Amersfoort willen laten horen moet de verbrede A1 worden overkluisd om de toegankelijkheid te waarborgen. Ook zou de Rijksoverheid middelen ter beschikking moeten stellen om startende inwoners aan betaalbare huizen te helpen, te beginnen bij jongerenhuisvesting.

Welke Amersfoorter wilt u voorstellen en waarom? Graag wil ik Toon Tieland voorstellen. Een Amersfoorter in hart en nieren, die als kunstschilder Amersfoort promoot in binnen-en buitenland. Hij doet dit niet alleen door zijn werk maar vooral ook door zijn eenvoud en persoonlijkheid. Een man die op eigen kracht en met veel doorzettingsvermogen zijn hobby uitbouwde tot zijn vak. Hij is een Amersfoorter die door zijn passie 'schilderen' het leven van alle dag kleurig kan weergeven, met een eenvoud en kleur waar mensen een vrolijk gevoel van krijgen. Kortom een man waar Amersfoort trots op kan zijn.

Deel: ' 'Motto voor 2000 Amersfoort liberaal, tolerant en veilig' '
Lees ook