expostbus51


MINISTERIE BZ/OS

https://www.os.minbuza.nl

MIN OS: Move Your World is back

Move Your World is back

'Move Your World!', dat was de kreet waarmee jongeren in 1997/98 de wereld van de internationale samenwerking op z'n kop hebben gezet (met een beetje hulp van de toenmalige minister voor Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk en niet te vergeten Katja Schuurman).
Nu zijn ze terug. Onder het motto 'alles is mogelijk' gaan ze aan de slag. De kick-start van Move Your World (MYW) wordt gegeven tijdens een conferentie over 50 jaar Nederlandse Ontwikkelingssamenwerking op 2 oktober.

Jongeren en conferenties?
Wat heeft de gemiddelde conferentie nodig volgens jongeren nodig? 'Niks', zullen veel jongeren zeggen. 'Afschaffen die handel, conferenties zijn suf, er wordt veel gepraat en er komt weinig uit'.
'Ons!', zegt Move Your World. Move Your World wil actie en duidelijke antwoorden. Een paar antwoorden gaan we dus halen op 2 oktober. Vier teams van interviewers en een cameraman/vrouw bestoken het publiek met vragen over de thema's van de avond. Hun werk kan live bewonderd worden op de aanwezige video-zuilen.

Jongeren en Ontwikkelingssamenwerking?
Het blijkt dat veel jongeren dezelfde sceptische vragen hebben. Die vragen zijn soms heel 'basic'. 'Al dat gelul, wat doen we nu eigenlijk 'echt' voor armen in
ontwikkelingslanden?' 'Kan iemand nou eens duidelijk uitleggen waarom het ene land wel geld krijgt en het andere niet?'. Move Your World wil mensen voor het blok zetten. 'Laat ze maar eens nadenken over waar het nu eigenlijk ook al weer om ging'.

Move Your World?
MYW is een platformorganisatie van, voor en door jongeren. Bij MYW kunnen jongeren aankloppen die concreet aan de slag willen met ideeën over internationale samenwerking. Het kenmerkende van MYW is dat jongeren niet alleen projecten uitvoeren maar ook zelf bedenken en coordineren. Jongeren, de generatie die vaak verweten wordt geen interesse te hebben in maatschappelijke issues, zijn van het begin tot het eind zelf verantwoordelijk en dat blijkt te werken. Ook minister Herfkens ziet het succes van deze formule en steunt Move Your World.

Voor meer informatie over MYW kunt u contact opnemen met Debby den Heijer, tel: 06-24270989 en 070-3484164, fax: 070-3485010, e-mail: debby.den.heijer@dvl.minbuza.nl

28 sep 99 15:30

Deel: ' Move Your World is terug '
Lees ook