Mozart in Den Haag Festival, 10-15 september 2015


Festival viert 250 jaar Mozart in Den Haag en brengt een hommage aan de wereldberoemde componist

DEN HAAG, 20150731 -- Eén van de beroemdste bezoekers die Den Haag ooit aandeed, was Wolfgang Amadeus Mozart. Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de familie Mozart Den Haag bezocht. Dat wordt van 10-15 september 2015 gevierd met het festival “Mozart in Den Haag” waarop Mozarts muziek alomtegenwoordig is – origineel, bewerkt, omspeeld, vertaald, ‘toegepast’ en concertant.

Het festival is een weerspiegeling van de veelzijdigheid die ook de werken van Mozart kenmerkte. Natuurlijk is er een prominente rol voor muziek. We hebben een aantal prachtige vertolkers aan het festival kunnen verbinden, waaronder Johannette Zomer, Ton Koopman en Tini Mathot, Menno van Delft, het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend, Residentie Bachkoor en Haags Matrozenkoor en pianist Daria van den Bercken. Tijdens het Amadeus-concours krijgen jonge talenten de kans om te laten zien wat zij kunnen.

De inwoners en bezoekers van de stad worden verrast met openluchtmuziek. Het carillon wordt bespeeld en Haagse blaasensembles zullen in de binnenstad arrangementen van Mozarts operamuziek uitvoeren. Er zijn lezingen en wandelingen, er is een tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

De Stichting Mozart in Den Haag is opgericht in juli 2014 en heeft in korte tijd een zeer afwisselend en contrastrijk programma voorbereid. Daarbij is de wens om samenwerking en cohesie in de stad te bereiken leidend geweest. Er is aansluiting gezocht én gevonden bij activiteiten van de nationale Open Monumentendag en Prinsjesfestival, maar ook is bestaande concertseries gevraagd in de festivalperiode ‘rondom Mozart’ te programmeren. Daarnaast biedt het festival een podium aan professionals én amateurs. Artistiek leider van het festival is klavecinist, dirigent en componist Jörn Boysen (*1976).

Het volledige programma en informatie over kaartverkoop van het festival is beschikbaar op www.mozartindenhaag.nl

U kunt het festival ook volgen via Twitter (https://twitter.com/mozartindenhaag) en Facebook (https://www.facebook.com/mozartindenhaag).

Bekijk de festivalbrochure via https://www.mozartindenhaag.nl/nieuws/id/13/23-6-2015/festivalbrochure-online/


Deel: ' Mozart in Den Haag Festival, 10-15 september 2015 '
Lees ook