Ingezonden persbericht


Amsterdams Marionetten Theater sinds 1985
de Europese traditie van het klassieke marionettentheater

Rond de Kerst 2011: Mozarts Toverfluit door marionetten Categorie: (Muziek-)Theater (svp niet in rubriek 'jeugdtheater')

Zoekt u iets bijzonders om rond de Kerst met het hele gezin naar toe te gaan? In december staat Mozarts beroemde sprookjesopera De Toverfluit op het programma van het Amsterdams Marionetten Theater.

De Toverfluit - Wolfgang Amadeus Mozart
Mozarts beroemdste opera in een eigen Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje.

Mozart en zijn tekstschrijver Schikaneder schreven Die Zauberflte in het Duits, in plaats van het aristocratische Italiaans wat in de 18e eeuw gebruikelijk was. Zo kon iedereen meeleven met het verdriet van prinses Pamina en lachen om de grappen en grollen van vogelvanger Papageno. Het Amsterdams Marionetten Theater maakte een eigen Nederlandse Toverfluit met authentieke instrumenten uit Mozarts tijd. Natuurlijk speelt de traverso, een houten Toverfluit, daarin de hoofdrol. De Toverfluit: een verhaal uit het rijk der verbeelding, bevolkt door prinsen, draken en exotische vogels. Een stuk over jaloezie en mededogen, en natuurlijk over de allesoverheersende kracht van de liefde, onze marionetten op het lijf geschreven...

Een ensemble van zes poppenspelers bespeelt de grote, uit lindenhout gesneden marionetten in kostuums van zijde en fluweel. De Toverfluit wordt uitgevoerd met een eigen opname in het Nederlands met solisten en het Instrumentaal Ensemble van het Amsterdams Marionetten Theater o.l.v. Vauhan Schlepp. De dubbel-CD (met tekstboekje) van de eigen opname is te koop in het theater of via www.marionettentheater.nl (tijdelijk voor 7,50).

Sprookjesopera voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). De voorstelling duurt ca. 2 uur (inclusief pauze). Language No Problem - programma's beschikbaar in Engels en Frans.

Speellijst De Toverfluit najaar 2011:
Zo. 27 nov. 14.00
Zo. 11 dec. 14.00
Ma. 26 dec. 14.00 (2de Kerstdag)
Wo. 28 dec.14.00
Vr. 30 dec. 20.00

Op de foto: De Koningin van de Nacht in haar koets, uit: De Toverfluit - W.A. Mozart. Foto: Jos Ruiters

RESERVEREN EN MEER INFORMATIE VOORSTELLINGEN
Meer informatie en filmpjes van de voorstellingen: www.marionettentheater.nl De voorstellingen in Amsterdam worden uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands Entree in het AMT: 16,-, CJP/65+/Stadspas 13,-, Kinderen t/m 14 jr. ' 7,50 Reserveren is noodzakelijk: 020-6208027 of info@marionettentheater.nl Theater: Nwe. Jonkerstraat 8, bij de Nieuwmarkt 10 min. lopen van CS en Dam, Metro Nieuwmarkt Website / aanmelden MarionettenNieuws: www.marionettentheater.nl Naast deze voorstellingen organiseren wij gedurende het hele seizoen speciale voorstellingen voor groepen, schoolvoorstellingen en backstage-programma's (rondleidingen ateliers en achter de schermen)

Deel: ' Mozarts Toverfluit door marionetten in Amsterdam '


Lees ook