- PERSBERICHT -

Schiphol-Rijk, 4 september 2001

MSN.nl LANCEERT MSN EXPLORER VOOR NEDERLAND

Nieuwe gratis dienst van MSN staat voor optimaal en totaal nieuw gebruik en ervaring van internet

MSN.nl lanceert vandaag haar revolutionaire gratis dienst MSN Explorer voor Nederland. Deze nieuwe service van MSN.nl is een combinatie van de content en diensten van MSN (zoals MSN Hotmail en MSN Messenger) gebaseerd op de internetsoftware van Microsoft (zoals Internet Explorer en Windows Media Player). Het resultaat is een uniek product dat, functionerend als portal en browser ineen, het gebruik van internet persoonlijker en eenvoudiger maakt. MSN.nl wil met MSN Explorer internetgebruikers in Nederland een 'thuisbasis' op het web bieden én hun in staat stellen om optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van het internet.

Via http://explorer.msn.nl kunnen internetgebruikers MSN Explorer gratis downloaden van internet.

MSN Explorer bundelt populaire mogelijkheden internet Een tijd lang was internet niet veel meer dan een nieuw spannend medium, maar dat is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Miljoenen mensen zijn internet gaan gebruiken en voor even zo velen is het inmiddels een vast onderdeel van hun dagelijks leven geworden. MSN Explorer is vooral bedoeld om nieuwe en onervaren internetgebruikers te helpen optimaal profijt te halen uit de tijd die ze op internet doorbrengen. Daarnaast is deze nieuwe gratis service van MSN bijzonder geschikt voor mensen die al gebruik maken van MSN Hotmail, MSN Messenger en andere MSN-diensten.

MSN Explorer is een product dat de meest populaire mogelijkheden van internet in één gebruiksvriendelijk scherm bundelt. Via dit scherm (interface) hebben mensen aan één muisklik voldoende om direct toegang te hebben tot de meest gebruikte toepassingen van internet. Bij het openen van MSN Explorer hoeft de gebruiker zich maar één keer aan te melden door zijn wachtwoord en gebruikersnaam in te voeren, zodat hij direct zijn e-mail kan bekijken en instant kan chatten via de MSN Messenger Service. Met één muisklik is onder andere ook surfen over internet, online winkelen of een online fotoalbum maken mogelijk. Kortom: MSN Explorer stelt internetgebruikers in staat om eenvoudig via één centrale locatie optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van internet.

Combinatie van diensten en content MSN met Microsoft Internetsoftware MSN Explorer zorgt voor een optimaal gebruik van internet, doordat het functioneert als een portal en browser ineen. Dit is mogelijk doordat MSN Explorer een combinatie is van de diensten en content van MSN (zoals MSN Hotmail en MSN Messenger) gebaseerd op de Microsoft Internetsoftware (zoals Internet Explorer en de Windows Media Player). De Nederlandse versie van MSN Explorer houdt rekening met de individuele interesses en behoeften van internetgebruikers in Nederland.

"MSN.nl werkt voortdurend aan het eenvoudiger en persoonlijker maken van het gebruik van internet. Met MSN Explorer zorgen we dat internetgebruikers effectiever en efficiënter met het internet om kunnen gaan, een betere gebruikservaring noemen wij dat," zegt Joost Nienhuis, countrymanager van MSN.nl. "Dit komt ten eerste door het gebruiksvriendelijke ontwerp. Op de tweede plaats maakt MSN Explorer het gebruik van internet tot een meer persoonlijke ervaring, doordat internetgebruikers makkelijker contact kunnen houden met de mensen en informatie waarin zij geïnteresseerd zijn. Daarnaast kunnen gebruikers allerlei persoonlijke voorkeuren installeren. Tot slot maakt MSN Explorer het mogelijk volop te profiteren van alle andere mogelijkheden van het internet, zoals het bekijken en beluisteren van videobestanden."

MSN Explorer downloaden
MSN Explorer staat voor een nieuwe manier van internetgebruik en is via de website http://explorer.msn.nl gratis te downloaden (waarbij uiteraard sprake kan zijn van verbindings- of telefoonkosten). Het downloaden is volledig onafhankelijk van het type verbinding dat de consument gebruikt. Met andere woorden: MSN Explorer is universeel inzetbaar, ongeacht de aard van verbinding en de providerkeuze.

Het installeren van MSN Explorer is eenvoudig. Het downloaden van het programma, in totaal 5 MB, duurt bij gebruik van Microsoft Internet Explorer versie 5 of hoger en een 56 Kbps modem circa 15 minuten.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (niet voor publicatie):

Op aanvraag is beschikbaar bij:

MSN Persdesk
T: 070-416 16 64
E: msn@wenvh.nl


· een persmap met aanvullende informatie over MSN Explorer;
· een (digitale) visual / kleuruitdraai van de Nederlandse versie van MSN Explorer.
MSN
Annebelle van der Kloet
Marketing Manager MSN
T: (020) 500 12 31
E: annevand@microsoft.com

Winkelman & van Hessen
Abdeluheb Choho
T: (070) 416 16 16
E: achoho@wenvh.nl


- FACTSHEET OVER MSN EXPLORER -

http://explorer.msn.nl

De eenvoud in gebruik van MSN Explorer blijkt onder meer uit de volgende kenmerken:
- Gestroomlijnd installatieproces met rondleiding door het programma;
- Automatische inschrijving voor web-diensten zoals MSN Messenger en MSN Hotmail;
- Eenduidige navigatie met één-klik toegang tot favoriete web-based diensten zoals online browsing, e-mail, instant messaging, favorieten en internet search;
- Automatische spellingscontrole tijdens het schrijven van e-mail berichten;
- De mogelijkheid om in te loggen vanaf iedere locatie met internettoegang.
Het persoonlijke karakter van MSN Explorer blijkt uit de volgende kenmerken:
- Een op maat gemaakte en gepersonaliseerde homepage met instellingen die afgestemd kunnen worden op individuele voorkeuren;
- Eenduidige, vriendelijke en consistente waarschuwingen aan gebruikers wanneer hun instant-messaging contactpersonen online zijn of wanneer gebruikers nieuwe e-mail of instant-messages ontvangen;
- Opvouwbaar 'My Stuff sidebar' gevuld met één-klik-links naar locale marktcontent;
Daarnaast biedt MSN Explorer de volgende extra's:

- Geïntegreerde mediaspeler: gebruikers kunnen audio- en videobestanden afspelen zonder speciale toepassingen te hoeven installeren;
- De mogelijkheid om op eenvoudige wijze informatie te delen met anderen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk hun eigen website creëren en een fotoalbum en community of homepage aanmaken.

Wanneer de internationale roll-out van MSN Explorer is voltrokken is MSN Explorer verkrijgbaar in alle landen waar MSN is gevestigd. Dit zijn de volgende landen: Australië, België (Vlaams en Frans), Brazilië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Japan, Korea, Latijns Amerika, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Zuid Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland (Frans en Duits), Taiwan, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten.


- EINDE FACTSHEET -


- ALGEMENE INFORMATIE OVER MSN EN MSN.NL -

MSN.NL is een geïntegreerd netwerk van informatie en diensten dat consumenten helpt om meer uit het web te halen, overal, altijd en met elk apparaat. MSN is de populairste bestemming op het Internet, met wereldwijd maandelijks 250 miljoen unieke bezoekers. Het is beschikbaar in 33 landen en in 17 talen, waarmee MSN een breder bereik heeft dan enig andere portal op het web. MSN.NL trekt maandelijks 2,99 miljoen unieke bezoekers. MSN.NL biedt uitgebreide en gemakkelijk te gebruiken voorzieningen voor het alledaags gebruik van het web, zowel voor beginnende als voor geavanceerde gebruikers.

Tot de kosteloze diensten van MSN.NL behoren:

· MSN Hotmail, 's werelds grootste e-mailsysteem;
· MSN Zoeken, de veelgebruikte zoekmachine;

· MSN Messenger Service, de eenvoudige instant messaging-dienst.
Tot de populaire informatiekanalen van MSN.nl behoren:
· MSN Shopping, de one-stop-shop voor allerlei aankopen
· MSN Auto, actuele- en achtergrondinformatie over auto's
· MSN Geldzaken, alles over geld en het omgaan met geld en financiële zaken
· MSN Arbeidsmarkt, voor iedereen die actief bezig is met zijn of haar carrière
· MSN Reizen, van stedentrips tot avontuurlijke wereldreizen
Op MSN.nl is dagelijks een variatie van actuele informatie te vinden. Ook zijn er op thema geïndexeerde onderdelen die allerlei interessante informatie en tips geven over bijvoorbeeld liefde, sport en gezondheid. MSN Live! is na exclusieve webcasts van concerten van Madonna, Krezip en Robbie Williams geworden tot een opvallende plek op het Internet. Naast de gewone communities en chat mogelijkheden zijn er regelmatig chats met internationale en nationale bekendheden. In het verleden waren er chats met Britney Spears, Jennifer Lopez en Katja Schuurman.

MSN Nederland is te vinden op www.msn.nl.


- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Zoekwoorden:

Deel: ' MSN.nl lanceert MSN explorer voor Nederland '
Lees ook