Muidense mannen hebben de grootste (omtrek)


VELDHOVEN, 20160706 -- In de gemeente Muiden zijn mannen gemiddeld het grootst geschapen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van Condoom-Anoniem: het Nationale Condoomonderzoek. De condoomwebshop liet de verkoopdata analyseren op basis van condoommaten en postcodes. In de gemeente Rotterdam en de provincie Groningen worden de meeste XXL-condooms verkocht. Inwoners van Vlagtwedde en de provincie Groningen blijken het veiligst te vrijen. Bij onderzoek naar condoomgebruik, wordt vaak naar de lengte gekeken. Terwijl juist de omtrek bepalend is voor de maat condoom. In het onderzoek van de webshop is niet gekeken wie de langste, maar wie de grootste omtrek heeft.

Nationale Maatmeter

Condoom-Anoniem oprichter Richard Spooren wil eraan bijdragen dat gebruikers én fabrikanten zich bewust worden van het feit dat niet de lengte, maar de omtrek telt. Daarom ontwikkelde hij op basis van het onderzoek de Nationale MaatMeter. Deze maakt zichtbaar in welke gemeente en provincie de meeste condooms worden verkocht, waar de minste S-condooms en de meeste XXL-condooms worden verkocht. Bezoekers van de website kunnen ook cijfers opvragen van een specifieke gemeente of provincie en weetjes over condooms en het mannelijk geslacht opzoeken, zoals de favoriete smaak en wie de meeste condooms koopt: mannen of vrouwen.

Wat is XXL nu echt?

Hoewel veel mensen nog altijd denken dat de lengte van de penis van belang is, is voor condoomgebruik juist de omtrek bepalend. De juiste maat zorgt ervoor dat een condoom veilig is en fijner zit. Zelfs condoomfabrikanten slaan daarin nog vaak de plank mis door XL-condooms dezelfde omtrek te geven als hun andere condooms. XXL is geschikt voor mannen met een penisomtrek van 14 centimeter of meer. De meeste Nederlanders kopen standaard condooms voor een penisomtrek tussen de 11 en 12 centimeter.

Verkeerde maat, groter risico

Condoom-Anoniem verkoopt jaarlijkse bijna 3 miljoen condooms via de webwinkel en de fysieke winkel en groothandel. Het bedrijf krijgt dagelijks vragen over de juiste maat condoom. Een te strak condoom is moeilijker om te doen, kan erectieproblemen opleveren en kan eerder kapot gaan. Een te ruim condoom geeft een groter risico op afglijden tijdens de vrijpartij. Dit maakt het risico op SOA’s of zwangerschap groter. Daarom ontwikkelde Condoom-Anoniem vorig jaar al Meetjepenis.nu; een mobiele website voor smartphones waarmee de condoommaat bepaald kan worden. Zo hoopt het bedrijf mannen (en vrouwen) bewust te maken van het feit dat niet de lengte maar de omvang telt.

Het onderzoek

De Nationale MaatMeter is gebaseerd op een onderzoek naar het gebruik van verschillende maten condooms in Nederland. Alle conclusies uit het onderzoek zijn op basis van verkoopcijfers over 2015 van Condoom-Anoniem. In 2015 zijn via de webshop 2.503.741 condooms verstuurd naar meer dan 70.000 gebruikers. Overigens heeft de gemeente of provincie waar de meeste XXL-condooms worden verkocht niet per se de grootste. In dezelfde gemeente kunnen bijvoorbeeld ook veel S-condooms worden verkocht.

Condoommaten uitgelegd

De maat van een condoom is de nominale breedte. Dit is de breedte in millimeters gemeten als een condoom plat ligt, zonder dat het uitgerekt wordt. Condoom-Anoniem heeft dit vertaald naar de maten S tot en met XXL. M is de meeste verkochte maat in Nederland.
  • tot en met 51 mm = S: gekocht door 1,30% van de condoomgebruikers;
  • 52 t/m 56 mm = M: gekocht door 90,23% van de condoomgebruikers;
  • 57 t/m 60 = L: gekocht door 4,14% van de condoomgebruikers;
  • 61 t/m 65 = XL: gekocht door 2,69% van de condoomgebruikers;
  • 66 en hoger = XXL: gekocht door 1,64% van de condoomgebruikers.

CondoomAnoniemnl Condooms
Noot voor redacties:

Deel: ' Muidense mannen hebben de grootste (omtrek) '
Lees ook