Digitale Lean planning voor uitvoering bouwproject ontwikkeld


AMSTERDAM, 20091030 -- Mulder Obdam en Deputy IT hebben in eendrachtige samenwerking een software applicatie ontwikkeld waarmee bouwplanningen online gepland en bijgehouden kunnen worden. Het tijdperk van het plannen op flip-overvellen en het gebruik van memoblaadjes behoort daarmee tot het verleden.

Op woensdag 28 oktober 2009 is in Obdam het eerste project digitaal gepland. Vrijwel alle betrokken aannemers en leveranciers hebben samen de eerste planning gemaakt voor Polderweijde fase 3b. Met behulp van computers kwam in amper drie uur een volledige planning tot stand. De wijze van werken en de geboekte resultaten betekenen wederom een vermindering van diverse faalkosten.

Lean is een mensgerichte filosofie die de mensen op de werkvloer centraal stelt en hen integraal onderdeel maakt van het proces van continue verbetering (faalkostenreductie - waardevermeerdering). Uitgangspunt daarbij is dat alleen processen die iets toevoegen behouden blijven waardoor efficinter kan worden gewerkt.

"Lean planning online" staat voor eenvoudige en duidelijke navigatie, zonder dat hiermee belangrijke mogelijkheden worden ontnomen. Ook bouwspecialisten en projectleiders die minder affiniteit hebben met IT kunnen eenvoudig gebruik maken van de software.

Toegang tot internet is toegang tot de Lean planning, want deze is online op elk moment en waar dan ook beschikbaar voor iedereen die betrokken is bij het project. Door een hoogstaande beveiliging kan zekerheid worden geboden dat alleen de betrokken partijen de planning kunnen bekijken.

De reacties op de nieuw gevonden werkwijze waren unaniem enthousiast. Mulder Obdam en Deputy IT brengen de software binnenkort op de markt waardoor ook andere organisaties in de bouwkolom van deze ontwikkeling kunnen profiteren. Genteresseerden kunnen terecht op www.leanplanner.net


Deel: ' Mulder Obdam en Deputy IT lanceren digitale Lean voor bouwplanningen '
Lees ook