Ingezonden persbericht

Persbericht

Stadskanaal, 9 augustus 2001

Activiteit:
Multicultureel festival Kleurrijk Stadskanaal

Datum: zaterdag 15 september 2001
van 12.00 uur tot ca. 19.30 uur

Plaats: Centrum van Stadskanaal op diverse locaties

Georganiseerd door: Stichting Cultureel Collectief Stadskanaal (SCCS) in samenwerking met de Centrum Winkeliers

Op zaterdagmiddag 15 september zal het centrum van Stadskanaal weer gaan bruisen. Onder het motto 'Kleurrijk Stadskanaal' wordt dit jaar voor de tweede keer een multicultureel festival georganiseerd met doorlopende optredens van artiesten uit alle windstreken. Verspreid door het centrum van Stadskanaal worden op maarliefst 10 verschillende locaties podia opgebouwd waarop de hele middag van alles te zien en te horen is. Verschillende muziekstijlen komen aan bod: van Caribische klanken door een steelband, Amerikaanse Dixie-land-, jazz en rock and rollmuziek tot Afrikaanse dans op het geroffel van de djembé's, waarbij het publiek wordt uitgenodigd zelf mee te swingen. Circusschool De Hoogte uit Groningen zal daarnaast acrobatische toeren gaan uithalen en er is een verteltheater waar jong en oud kunnen kijken en luisteren naar spannende verhalen. Iedereen die dat leuk vindt, dus niet alleen kinderen!, kan zich bovendien laten schminken en daarmee deze middag in de huid van totaal iemand anders kruipen. Op het speciale jongerenpodium zullen bands uit de regio optredens verzorgen, met muziek variërend van Britpop tot heavy metal.

De Centrumwinkeliers en de Markt dragen bij aan Kleurrijk Stadskanaal met tal van aanbiedingen die bij de diverse landen passen. Op diverse plaatsen worden terrassen ingericht vanwaar men ontspannen van de muziek en het theater kan genieten.

Het initiatief voor deze manifestatie is genomen door de Stichting Cultureel Collectief Stadskanaal. Hierin werken vertegenwoordigers van de diverse culturele instellingen in de gemeente samen om in Stadskanaal overkoepelende culturele activiteiten te kunnen organiseren en zodoende ook de onderlinge contacten te bevorderen..

Voor meer informatie over het programma:
Beppie Holwerda (tot 31 augustus), Jeugdtheaterschool, tel. 0599-621488 / 332099 Dina Hagedoorn (vanaf 1 september), Theater Geert Teis, tel. 0599-631722

In de Stichting Cultureel Collectief Stadskanaal zijn de volgende instanties vertegenwoordigd: De Jeugdtheaterschool Comenius, Open Jongerencentrum De Kwinne, Algemene Muziekschool Zuid Groningen, Theater Geert Teis, het Streekhistorisch Centrum, Stichting Kunstzinnige Vorming Stadskanaal en de Openbare Bibliotheek Stadskanaal.

Deel: ' Multicultureel festival Kleurrijk Stadskanaal '
Lees ook