Museum Le Secet start met onzichtbare tentoonstelling


Utrecht, 20100322 -- Nieuw museum Le Secet is van start gegaan met de onzichtbare tentoonstelling 'moment of silence' op een geheime locatie in de provincie Zeeland. Via facebook en twitter werd er gisteren om 17:00 virtueel getoast op de kunst.

Het publiek blijft door deze onzichtbare tentoonstelling verstoken van de nieuwste ontwikkelingen in het werk van bekende hedendaagse kunstenaars. Niemand, ook de pers niet, krijgt iets te zien. Het nieuwe museum blijft nog twee maanden dicht.
De locatie geheim.

Een statement wat het nieuwe museum samen met de deelnemende kunstenaars maakt: zonder bizarre, fantasievolle, intense, tegendraadse en verwarrende kunst zou de wereld er heel anders uitzien.

Het museum wil de vrijheid van het individu vieren en ongegeneerd idealistisch zijn.
Daarom, voorafgaand aan de echte opening, een 'moment of silence' tentoonstelling. Om even stil te staan bij de positie van kunstenaars. Kunnen we zonder ze?

In onze huidige maatschappij wordt beeldende kunst ondergewaardeerd en kunstenaars te vaak weggezet als profiteurs die niet in contact staan met de werkelijkheid. De politiek denkt alleen nog in groepen en economische belangen en verliest het individu uit het oog. Grootse, geldslurpende verbouwingen en nieuwbouw in de museumwereld hebben bijgedragen aan het negatieve beeld. Sommige fondsen hebben meer aandacht besteed aan zelfreflectie dan aan het duidelijk en op een positieve manier uitdragen van kunst en de door hen gesteunde kunstenaars en projecten. Kunst is steeds verder van de maatschappij af komen te staan.

Het museum wil met de onzichtbare tentoonstelling een signaal afgeven om mensen even stil te laten staan bij het belang van kunst. www.lesecet.nl

Deelnemende kunstenaars:
*Rob Voerman, Anne Wenzel, Karin Arink, Thom Puckey, Lara de Moor, Lisa Couwenbergh, Anne-Marie van Sprang

Museum Le Secet


Deel: ' Museum Le Secet start met onzichtbare tentoonstelling '
Lees ook