Afzender: breda.museum@wxs.nl

Contactpersoon: Ron Dirven

Museumbeurs

Datum: 8 en 9 september

Op zaterdag 8 en zondag 9 september wordt in Breda's Museum voor de tweede maal de Museumbeurs gehouden. Dit is een echte beurs voor verzamelaars met een gevarieerd aanbod van oude boeken en prenten, schilderijen, antiek, glas en aardewerk, art deco en design. De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Ook de exposities zijn tijdens dit weekend vrij te bezichtigen.

De beurs is dit keer iets groter opgezet dan vorig jaar, maar de omvang blijft bescheiden. Er zijn dit jaar 30 stands. De aantrekkingskracht van de beurs ligt in de diversiteit van het aanbod en de verhouding prijs-kwaliteit. Naast antiquairs nemen ook particuliere verzamelaars deel. Zij bieden hun waar tegen vaak aantrekkelijke prijzen te koop aan.

Tijdens de beurs verrichten medewerkers van Breda's Museum en het Stadsarchief gratis inhoudelijke taxatie van meegebrachte 'Bredase' voorwerpen. Daarbij valt te denken aan oude foto's en prenten van Breda, werk van locale kunstenaars of producten en reclames van Bredase bedrijven.

De Museumbeurs valt samen met Open Monumentendag. Ter gelegenheid daarvan is op zaterdag 8 september rond het museum een historische markt, die wordt georganiseerd door het Stadsarchief. Cultuurhistorische instellingen en verenigingen uit Breda en omstreken presenteren zich hier met informatiestands. Daarnaast zijn er tal van activiteiten rond het thema 'Huis & Haard, monumenten van het wonen'.

Breda, augustus 2001

Locatie: Breda's Museum, Parade 12 (Keizerstraat), Breda Zat. 8 en zon. 9 sept. 2001
Openingstijden: 10.00-17.00 uur
Gratis toegang

Tip!: Laatste kans
De tentoonstelling MERKwaardig, een eeuw Bredase reclame, is nog te bezichtigen t/m zondag 26 augustus

Wordt Verwacht:
v.a. 28 sept: Onze Kunst, tentoonstelling van schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek uit eigen collectie
okt/nov.: Marmelade, een mengsel van kunst, theater, film, lezingen en muziek op zondagmiddag (met high tea).

Voor actuele informatie zie: www.breda-museum.nl

Breda's Museum 2001
http://www.breda-museum.nl

Breda's Museum

Parade 12

4801 BD

Breda

Telefoon: 076 5 29 93 00Deel: ' Museumbeurs in Breda '
Lees ook