Rijksmuseum van Oudheden


- april 2000-
Museumweekend in Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden biedt jeugdige bezoekers tijdens het Nationaal Museumweekend (zaterdag 15 en zondag 16 april) tal van (kinder-)activiteiten rond de tentoonstelling Asterix en Europa. In de 'kunstenaarswerkplaats' kunnen kinderen naar hartelust knutselen. Beide dagen worden vier dialezingen gehouden speciaal voor kinderen. Ook kunnen bezoekers door het hele museum op zoek naar leuke wetenswaardigheden over het museum, de collectie en 'Asterix en Europa'.

Kunstenaars-werkplaats 'Asterix en Europa'
In de kunstenaarswerkplaats kunnen kinderen knutstelen. Zo is er de mogelijkheid een Griekse amfora te beschilderen of een Vikingketting te rijgen van zelfgemaakte kralen. De activiteiten worden per tafel georganiseerd. Als bron van inspiratie liggen er volop albums van Asterix.

Kinder-dialezingen 'Asterix en Europa'
In de filmzaal van het museum wordt elk uur een dialezing gegeven over de volkeren waarmee Asterix kennis maakt tijdens zijn vele avonturen. Uiteraard komen de Romeinen, de Vikingen, de Kelten, de stripverhalen van Asterix en voorwerpen uit de museumcollectie aan bod. Aanvang: 13.00, 14.00, 15,00 en 16.00 uur (duur max. 40 minuten).
Asterix en Europa wetenswaardigheden
Kinderen en volwassenen kunnen in het museum op zoek naar kleine kaartjes met wetenwaardigheden over het museum, de collectie en 'Asterix en Europa'. Geschikt voor bezoekers vanaf acht jaar.
Tijdens het Museumweekend is de toegang tot het museum gratis. Voor de tentoonstelling 'Asterix en Europa' geldt een toeslag van fl. 5,-. Voor het knutselen wordt een bijdrage van fl. 5,-. gevraagd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Museumweekend in Rijksmuseum van Oudheden '
Lees ook