‘Music over seas’ wint Nelson Award bij Maand van de Geschiedenis

‘Music over seas’ wint Nelson Award bij Maand van de Geschiedenis

San Bhugaloo wint de speciale Nelson Award bij de Maand van Geschiedenis voor het projectidee ‘Music over seas’. Het winnende concept verbindt westerse muzikanten met ‘vluchteling-muzikanten’. De Award beloont dromers met daadkracht die zich net zoals Nelson Mandela inzetten voor een betere wereld.

De jury over Music over seas

Music over seas is concreet en verbindend door middel van muziek. Het richt zich op het bovenhalen van talenten, het opkomen voor mensen die onrecht wordt aangedaan door onterechte framing en het speelt in op een stevige actualiteit. Nelsons kijken niet weg. De jury wordt gevormd door Petra Stienen (arabist, diplomaat), Jean Christophe Boele van Hensbroek (uitgever Lemniscaat), Robert Zaal (directeur RNW media) en Ilco van der Linde (founder Mandelahuisje, MasterPeace, dance4life, Bevrijdingspop en schrijver van het recent gepubliceerde boek ‘Be a Nelson’). Lees meer over het projectidee Music over seas.

Prijsuitreiking

San Bhugaloo ontvangt zaterdag 31 oktober in het Rijksmuseum de speciale Nelson Award van de Maand van de Geschiedenis, een prachtig kunstwerk, ontworpen door de kunstenaar Nelson Carrilho. Het kunstwerk is geïnspireerd op een uitspraak van Mandela: “The greatest glory in living, lies not in never falling, but in rising everytime we fall!’’. Ook wint San Bhugaloo 1.000 euro startgeld en een droomfabrieksessie van Ilco van de Linde in het Amsterdamse Mandelahuisje om zijn idee verder uit werken.

Deelnemers

In totaal hebben 19 change-makers van verschillende leeftijden deelgenomen aan deze prijsvraag. Op de tweede plaats staat Elien van Riet met het project ‘Vinger in de dijk’ en Lydie van de Laar is als derde geëindigd met ‘Compassie Crescendo’. De jury geeft een eervolle vermelding aan Amélie Fouroutanian met haar concept SmoothyWoothy. De jury prijst creativiteit en lef van deze jongste deelnemer, ze is 12 jaar.

De Nelson Award

De Nelson Award is een nieuw initiatief van vredesorganisatie MasterPeace, om nieuwe, positieve change-makers te vinden en te steunen. De nationale Nelson Award wordt volgend jaar uitgereikt op 21 september 2016, bij MasterPeace in Concert, op de Internationale dag van de Vrede. Voorafgaand worden speciale Nelson Awards uitgereikt, zoals deze Nelson Award bij de Maand van Geschiedenis.

Samenwerking

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema Tussen Droom & Daad. Speciaal voor deze editie organiseerde de Maand van de Geschiedenis samen met MasterPeace, Lemniscaat en RNW media de Nelson Award bij de Maand van de Geschiedenis. Meer over de Award: www.maandvandegeschiedenis.nl/nelson-award

Deel: ' ‘Music over seas’ wint Nelson Award bij Maand van de Geschiedenis '


Lees ook