Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
111

Directie:
voorlichting

16-08-2001

Status:
informatie

Start van MusicXport.nl

Promotie Nederlandse popmuziek in Duitsland

Op zaterdag 18 augustus geeft staatssecretaris van der Ploeg van Cultuur op de internationale popbeurs Popkomm in Keulen het startsein voor MusicXport.nl. MusicXport.nl is een nieuw initiatief ter promotie van de Nederlandse popmuziek in Duitsland. Het project start voor het seizoen 2001-2002 met de promotie van het popduo Arling&Cameron, dj Barthezz, zangeres Ellen ten Damme en zangeres Judith. Deze artiesten zijn tijdens de presentatie aanwezig.
MusicXport.nl biedt geselecteerde popartiesten promotionele ondersteuning in Duitsland, zoals een marketingcampagne voor een nieuwe CD of single, vertoning van de videoclip op tv, en publiciteit en de promotie rond een tour. Duitsland is n van de grootste muziekmarkten in Europa en is voor Nederlandse muzikanten makkelijk te bereiken. Het Duitse promotiebureau Kick-media heeft opdracht gekregen om de promotionele activiteiten uit te voeren.

MusicXport.nl is een gezamenlijk initiatief van Conamus en het Nationaal Pop Instituut en is mede mogelijk gemaakt door de NVPI - de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie -, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De twee ministeries ondersteunen het project voor de komende drie jaar met een tweejarige HGIS-subsidie (Homogene Groep Internationale Samenwerking) aan het Nationaal Pop Instituut. Het gaat hierbij om een bedrag van in totaal fl. 825.000,- ( 375.000). Conamus en de NVPI dragen ook financieel bij aan het project.

Eind 1999 kondigde Van der Ploeg aan om - in samenwerking met de popindustrie - een bureau op te richten voor exportbevordering van Nederlandse popmuziek. Het doel van dit bureau is informatie te verstrekken, deskundigheid te bevorderen en promotie in het buitenland te verrichten. Vervolgens richtten het Ministerie van OCenW, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Conamus, het Nationaal Pop Instituut en de NVPI het project "Bureau Duitsland" op. Dit initiatief is nu omgezet in MusicXport.nl.

omhoog laatst bijgewerkt 16-08-2001
Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: info@minocw.nl

Deel: ' MusicXport.nl promoot Nederlandse popmuziek in Duitsland '
Lees ook