Ingezonden persbericht

Hilversum, 24 juli 2001

MUZIEKCENTRUM VAN DE OMROEP VERLENGT CONTRACT MET NOB

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) verlengt de samenwerking met NOB Audio met vijf jaar. Dat betekent dat NOB Audio tot 2006 de audio-opnamen voor radio, televisie en internet zal verzorgen van de vier orkesten en het koor van het MCO.

Het MCO werkt voor de Nederlandse publieke omroepen en bestaat uit het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamerorkest en het Groot Omroepkoor. Bekende programma's waaraan het MCO meewerkt zijn onder meer de VARA Matinee en de omroepconcerten in Muziekcentrum Vredenburg en Paradiso.

MCO-directeur Ben Janssen noemt de hernieuwde samenwerking logisch: "NOB Audio heeft bewezen de vereiste kwaliteit te kunnen leveren aan de vier orkesten en het koor. Dat vereist behalve die kwaliteit trouwens ook een omvang die niet gemakkelijk elders te vinden valt."

Bernard Kobes, lid van de directie van NOB RTV, is blij met de nieuwe overeenkomst: "De programma's waaraan de vier orkesten en het koor meewerken, stellen hoge eisen aan de vakkennis van de technici. Wij zijn verheugd dat MCO gebruik wil maken van onze expertise bij het registreren, bewerken en uitzenden van hun concerten."

Deel: ' Muziekcentrum van omroep MCO verlengt contract met nob '
Lees ook