Ingezonden persbericht

Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 18 april 02
Tanja Raphael sopraan, Hans Radloff acteur en Peter Beijersbergen piano

Muzikale schets over Alma en Gustav Mahler, 12 mei In den Wouwdfluit

Het slotconcert van het 24e seizoen In den Wouwdfluit is op 12 mei om 16.00 uur. Uitgenodigd zijn Tanja Raphael sopraan, Hans Radloff acteur en Peter Beijersbergen van Henegouwen piano. In het programma Alma en Gustav Mahler, een bewogen periode - wordt een muzikale schets gegeven van de laatste tien levensjaren van Gustav Mahler, de periode waarin hij getrouwd was met Alma Mahler- Schindler.

Het programma begint met hun eerste ontmoeting, daarna de belofte van Alma aan Mahler nooit meer te componeren, het huwelijk, de dood van hun oudste dochter en dan het overlijden van Mahler zelf. Zo worden deze schetsen verbeeld in liederen, brieven, anekdotes en gedeelten uit symfonieën bewerkt door Diepenbrock en Singer.

De mezzo-sopraan Tanja Raphael studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Muziekwetenschappen en Culturele studies. Tegelijkertijd volgde zij zanglessen bij Jeanne Companjen, Erna Spoorenberg, Margreet Honig en Max van Egmond. Haar opleiding solozang rondde zij af bij Meinard Kraak en Maria Acda aan het Kon. Cons. te Den Haag. Haar belangstelling voor het lied is groot en zij vormt ook en zangduo met de sopraan Liselot Meijer. Zij is een veelgevraagde gast bij vele koren (oratoria), orkesten (Sea Pictures van Elgar) en ook opera (Dioclesian van Purcell).

Hans Radloff studeerde aan de Toneelschool te Berlijn. Eerste engagement: Theater Meiningen. Van 72 tot 85 aan het Deutsches Nationaltheater Weimar. Hij speelde daar Schiller, Goethe, Shakespeare, Brecht, Gozzi, Dürrenmatt. Naast acteur treedt hij ook op als zanger met repertoire van Brecht, Weill, Eisler en Heine Goethe. Gastoptredens brachten hem naar Nederland, België, Oostenrijk, Italië en Hongarije. Vanaf 85 is Hans Radloff werkzaam in Nederland. Als acteur bij diverse toneelgezelschappen en als zanger. Bovendien werkt hij als spreker (commentaarstem) en als vertaler.

Peter Beijersbergen van Henegouwen studeerde piano in Den Haag aan het Kon. Cons. bij Gerard Hengeveld, waar hij het einddiploma solospel behaalde. Vervolgens studeerde hij nog enige tijd bij Ary Verhaar waar hij zich toelegde op kamermuziek. Als solist en begeleider van bekende instrumentalisten en vocalisten treedt hij vaak op in binnen- en buitenland.

Entreeprijzen ¬ 8,00 en senioren ¬ 7,00 inclusief koffie met het Wouwdfluitkoekje.

Jan Walraven geeft zijn orgelbespeling op zaterdag 11 mei eveneens om 16.00 uur. De organist speelt muziek van Louis Marchand, Bach, Matthias van den Gheyn, Alexandre Guilmand en Max Reger.

Entree ¬ 3,50.
Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl
homepage: www.wouwdfluit.myweb.nl

Omgang 10 4724 EP Wouw

Tel: 0165 30 18 39 fax: 0165 30 44 26

E mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl

Home page: www.wouwdfluit.myweb.nl

Postbank 1 205 391 Rabobank 37 27 07 246

Deel: ' Muzikale schets over Alma en Gustav Mahler in den Wouwdfluit '
Lees ook