MVD translations publiceert blog met vertalersnieuws


EINDHOVEN, 20081105 -- Tolken, vertalers en ondertitelaars zijn voor hun kennis afhankelijk van allerlei bronnen. Zelfs voor nieuws over hun eigen beroep konden ze tot voor kort niet op één plaats terecht. Maar in de nieuwe blog Vertalersnieuws op www.mvdtranslations.nl/vertalersnieuws zet MVD translations de belangrijkste, interessantste en leukste wetenswaardigheden voor de beroepsgroep op een rijtje.

Van tolken, vertalers en ondertitelaars wordt, als zelfstandig ondernemers, verwacht dat ze uitstekend in staat zijn om -behalve van vakkennis- van allerlei onderwerpen op de hoogte te blijven. Denk maar eens aan informatie over de gevolgen van de nieuwe wet voor beëdigde tolken en vertalers, nieuwe belastingregels, interessante wedstrijden voor vertalers, aankondigingen van nieuwe vaktijdschriften en congressen enzovoorts.

Tijdbesparing

Omdat veel belangrijke informatie alleen verspreid wordt via de websites van specifieke instanties en bedrijven, moeten vertalers om bij te blijven erg veel tijd investeren in het verwerken van de verschillende informatiestromen. In haar nieuwe blog Vertalersnieuws verzamelt vertaalster en eigenaresse van vertaalbureau MVD translations, Mariëtte van Drunen, de belangrijkste nieuwsberichten voor tolken, vertalers en ondertitelaars.

Mariëtte van Drunen, eigenaresse van MVD translations, over de nieuwe blog: "Als zelfstandig vertaalster weet ik hoe het is om steeds maar op zoek te zijn naar allerhande informatie. Ik vond het heel jammer dat de voor zelfstandige vertalers belangrijke informatie niet op één plaats te vinden was. Dat moest anders kunnen en daarom heb ik de blog Vertalersnieuws opgezet."

MVD translations is een technisch vertaalbureau dat zich heeft gespecialiseerd in vertalingen uit het Spaans en het Engels in het Nederlands. Dit in Eindhoven gevestigde bedrijf is eind 2004 opgericht en levert sindsdien voornamelijk vertalingen voor de zakelijke markt, van handleidingen tot websites en van correspondentie tot brochures.

Waar o waar?

Vertalersnieuws is te vinden op www.mvdtranslations.nl/vertalersnieuws en is ook beschikbaar in de vorm van een gratis nieuwsbrief per e-mail en als RSS feed.


MVD translations


Deel: ' MVD translations publiceert blog met vertalersnieuws '
Lees ook