Ingezonden persbericht


Persbericht
4 oktober 2004
persbericht

Staatssecretaris Ross reikt Gulden Gildeprijs 2004 uit aan Gilde Leusden

Op 8 oktober om 14.30 uur reikt staatssecretaris Mw. Ross de jaarlijkse Gulden Gildeprijzen uit in het gemeentehuis van Hilversum. Dit gebeurt tijdens de Landelijke Gildedag. De gilden zijn plaatselijke organisaties van vrijwilligers boven de vijftig jaar die belangeloos hun kennis en ervaring beschikbaar stellen.

De 1e prijs (4.500,00 euro) gaat naar het Gilde Leusden met een Scholenproject. De leerlingen van groep 8 van de vijftien basisscholen in Leusden zal een veelzijdig programma Wereldoriëntatie worden aangeboden. Ouderen voegen met hun ervaringen en inzichten wezenlijke zaken toe aan de informatiestroom waarmee kinderen worden overspoeld.

De 2e prijs (3.000,00 euro) gaat naar Gilde Ridderkerk met het project SamenSpraak café. Dit is een vervolg op het succesvolle landelijke project van Gilde Nederland "SamenSpraak". Meer dan 10.000 anderstaligen hebben zich dankzij dit project het Nederlands eigen kunnen maken in de informele sfeer van de huiskamer. Het SamenSpraak café borduurt hier op voort in een vrijere en bredere context.

De 3e prijs (2.000,00 euro) is voor het project "Scootmobieldag Veilig op pad" van Gilde Veenendaal. Dit taboe-doorbrekende project helpt mensen praktisch op weg bij het leren omgaan met een scootmobiel.

De jury - bestaande uit Kathleen Ferrier, lid Tweede Kamer voor het CDA, Koeno Sluyterman van Loo, secretaris van het gelijknamig Stimuleringsfonds voor Ouderenprojecten, Marianne ter Laak, hoofdredacteur Plus Magazine - had de keuze uit elf ingediende projecten.

*Onder Embargo tot 8 oktober 2004 14.30 uur

Meer informatie bij de voorzitter van de Stichting Stimuleringsprijzen Gilden W. Buis 030-692 00 37 of wim.buis@hetnet.nl


Deel: ' Mw. Ross reikt Gulden Gildeprijs 2004 uit aan Gilde Leusden '


Lees ook