MyHeritage.com Verwerft Familie Netwerk OSN (Verwandt.de) om Versneld ‘s Werelds Familie Grafiek te Bouwen

Met 13 miljoen stambomen, 47 miljoen leden en 530 miljoen profielen wordt MyHeritage.com de grootste internationale site voor gezinnen op het internet

HAMBURG, Duitsland & LONDEN, Verenigd Koningkrijk, en TEL AVIV, Israël--(BUSINESS WIRE)-- 20100203 --

MyHeritage.com, het bedrijf dat families met het verleden en elkaar verbindt, kondigt vandaag een belangrijke uitbreiding van zijn globale familie netwerk aan door de overname van de Hamburgse OSN groep, dat tien marktleidende familie sites beheert waaronder Verwandt.de in Duitsland, Moikrewni.pl (Polen) en Dynastree.com (Verenigde Staten).

"MyHeritage.com heeft zijn waarde bewezen als een betrouwbaar thuis voor families op het internet. Door de integratie van deze toonaangevende diensten op één enkel internationaal platform zetten we een grote stap richting de volledige vervulling van onze ambitie om gezinnen over de hele wereld te verbinden", zei Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage.com en vader van drie kinderen. We verwelkomen met veel plezier miljoenen nieuwe families uit belangrijke internet markten op ons platform. Wij kijken uit naar een naadloze migratie waarbij privacy gegarandeerd wordt en zullen onze nieuwe leden de beste technologische mogelijkheden van beide sites bieden voor het onderzoek naar familiegeschiedenis, het delen van herinneringen en het houden van contact met familieleden."

MyHeritage.com vergroot door de overname het aantal geregistreerde internationale gebruikers van de site tot 47 miljoen leden en biedt diensten in 35 talen. Door de verwerving kan MyHeritage.com op zijn bestaande positie bouwen in succesvolle markten als de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk en Australië en wordt het een grote speler in belangrijke Europese markten als Duitsland, Polen, Nederland en een aantal Latijns-Amerikaanse landen.

De combinatie van deze diensten op één internationaal platform betekent dat de site’s unieke door gebruikers gegenereerde familie grafiek stijgt tot 13 miljoen stambomen en 530 miljoen genealogische profielen. De uitbreiding van deze privé familie grafiek biedt direct meer waarde aan families door het gebruikers makkelijker te maken om lang verloren familieleden te vinden en hun unieke familiegeschiedenis te ontdekken. Dit zal bijvoorbeeld Noord-Amerikaanse leden helpen om makkelijker contact te leggen met Europese voorouders en familieleden. Als onderdeel van deze overname zal MyHeritage een nieuw kantoor in Hamburg openen waar ervaren team leden van OSN gevestigd zullen worden.

"Facebook biedt een enorm nuttig overzicht van onze sociale relaties, LinkedIn van onze professionele connecties en MyHeritage.com bouwt een unieke en waardevolle grafiek van ons familieleven, zowel van ons heden als ons verleden", aldus Saul Klein, bestuurslid bij MyHeritage.com, partner bij Index Ventures en vader van twee kinderen. "Door de uitbreiding van de geografische reikwijdte van zijn familie grafiek en het bieden van een eigen private online plek waar families waar ook ter wereld veilig foto's en gebeurtenissen kunnen delen en hun geschiedenis kunnen onderzoeken, hebben de diensten van MyHeritage.com het potentieel om een onmisbaar onderdeel te worden van ons online leven. "

MyHeritage.com biedt een aantal belangrijke instrumenten en technologieën voor het beheer van familie connnecties, waaronder:

• Bekroonde gratis downloadbare genealogische software

• Krachtige Smart Matching™-technologie die stambomen verbindt ondanks verchil in taal, uitspraak en spelling

• Geavanceerde gezichtsherkennings technologie die auto-magisch familie foto’s markeert

Ook zullen nieuwe technologieën van OSN worden geïntegreerd op MyHeritage.com. De Family Crest Builder (de familiewapen bouwer), zal deze week live gaan op het MyHeritage.com platform.

“Wij zijn erg blij om de beste OSN en MyHeritage.com’s diensten te kunnen combineren om zo gebruikers nog meer waarde te bieden ", zegt Daniel Grözinger, mede-oprichter van OSN Online Social Networking GmbH. "Sinds 2007 hebben we onze diensten omgebouwd tot marktleiders in belangrijke Europese en Latijns Amerikaanse landen. Wij werken met veel plezier samen met Gilad en zijn team om het gemakkelijker en leuker te maken voor families om contact te houden en hen te helpen de kloof van de geografie, taal en tijd te overbruggen. De data van onze gebruikers zijn veilig gemigreerd naar MyHeritage.com, zodat gebruikers data gratis kunnen blijven gebruiken maar ook kunnen profiteren van de extra functionaliteit die het gecombineerde platform biedt, zoals Smart Matching en foto-tagging technologieën ".

Over MyHeritage.com

MyHeritage.com werd opgericht door een team van mensen die hun passie voor familie geschiedenis combineerden met het ontwikkelen van internet technologie. Sinds de lancering van de website in November 2005 is MyHeritage één van ‘s werelds grootste online-netwerken voor families en de twee na grootste familiegeschiedenis-website geworden. De snelle groei van het netwerk, in combinatie van de overname van Pearl Street Software (2007), Kindo.com (2008) en OSN (2009) hebben ertoe geleid dat MyHeritage.nl nu het thuis is van 47 miljoen familieleden en 530 miljoen profielen. Het bedrijf heeft kantoren in Londen, in het Verenigd Koninkrijk; Hamburg, Duitsland; Boulder, Colorado, in de Verenigde Staten en Tel Aviv, Israël. MyHeritage.com ontving financiering van Accel Partners en Index Ventures. Voor meer informatie, bezoek www.myheritage.com.

Over OSN Online Social Networking GmbH

De OSN website groep - Verwandt.de, Moikrewni.pl, Dynastree.com en Dynastree.co.uk, Miparentela.com, Meusparentes.com.br en Meusparentes.com.pt, Parentistretti.it, Verwant.nl, Familleunie.fr , Akrabaonline.com en Semyaonline.com - is één van de snelst groeiende familie sociale netwerken wereldwijd in de afgelopen twee jaar. OSN werd opgericht door de ervaren internet ondernemers Daniel Grözinger en Sven Schmidt. De twee hebben in het verleden met succes samengewerkt aan getgo.de, een online ticketing site; het FIFA World Cup Ticket Centrum en dialo.de, een gouden gids portaal. Onlangs zijn zij betrokken geweest bij Farbflut Entertainment GmbH dat één van de meest succesvolle web-spellen van Duitsland beheert, pennergame.de. OSN wordt gefinancierd door de in Duitsland-gevestigde VCs Hasso Plattner (mede-oprichter van SAP Ventures) en Neuhaus Partners. Voor meer informatie, zie http://www.dynastree.com/resources/press/fact-sheet-dynastree.pdf

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6165221&lang=nl

CONTACT:
For meer informatie, contacteer:
Julie Blane, Sparkpr voor MyHeritage.com (VK)
jblane@corp.sparkpr.com
+44 207 253 9897
Twitter: julieblane
of
Rebecca Fuller, Sparkpr voor MyHeritage.com (VS)
rebecca@sparkpr.com
415-298-0416
Twitter: becca_1k
of
Mario F. Ruckh, Directeur Marketing, MyHeritage.com
mario@myheritage.com
+972 54 2573817
+44 7726 454833
Twitter: mario_knd
of
Eran Davidson, Managing Partner, Hasso Plattner Ventures
davidson@hp-ventures.com

+49-331-97992-120

Deel: ' MyHeritage.com verwerft Familie Netwerk OSN (Verwandt.de) '
Lees ook