PERSBERICHT

mySAP Product Lifecycle Management biedt nu Extended Project Management

Nieuwe mogelijkheden voor onderlinge samenwerking bij beheer en uitvoering van projecten

Orlando, 5 juni 2002 - Tijdens de Sapphire 02, SAP's internationale eBusiness conferentie die nu in Orlando (5 tot 7 juni) plaatsvindt, introduceert SAP AG Collaboration projects (cProjects) voor mySAP Product Lifecycle Management (mySAP PLM). Met behulp van cProjects kunnen ondernemingen in de verwerkende industrie en de dienstverlening bij het beheer en uitvoeren van projecten de samenwerking verbeteren binnen en tussen teams. Dit leidt tot procesverbetering op het gebied van productinnovatie en -ontwikkeling. Doordat bedrijven dergelijke processen met behulp van cProject beter kunnen plannen, beheren, controleren en documenteren, zijn ze in staat de status van projecten inzichtelijker te maken. Dit resulteert in besparingen in de time-to-market en cost-to-market.

"Grote ondernemingen over de hele wereld realiseren zich dat zij, om hun concurrentiepositie te behouden, nieuwe en betere producten sneller op de markt moeten zien te krijgen, tegen lagere ontwikkelkosten," zegt Archim Heimann, senior vice president, Global Business Unit PLM, SAP AG. "cProjects is een integraal nieuw onderdeel van mySAP PLM dat zorgt voor betere samenwerking gedurende de gehele duur van een project."

Ondernemingen kunnen dankzij de cProjects-functies in mySAP PLM verbeteringen doorvoeren in het opzetten en beheren van projecten. Ook wordt meer inzicht in de projectstatus geboden, doordat gebruikers gemakkelijk de deadline voor ieder project, fase, taak en checklistitem kunnen opvragen. De expert-finder functie helpt bij het samenstellen van het meest optimale team. Het geeft aan welke mensen binnen de organisatie beschikken over de juiste vaardigheden en expertise en wijst personeel en middelen toe op basis van hun beschikbaarheid. Daarnaast zorgen de cProjects-functies in mySAP PLM voor een goed gecontroleerde overgang tussen de verschillende projectfases, met goedkeuringsprocedures bij de betreffende stappen in iedere fase.

cProjects kan toegepast worden in iedere industriesector waar vooraf gedefinieerde projectmodellen en uitvoeringsprocessen gehanteerd worden om producten of diensten te verbeteren. De mogelijkheden om bij het projectbeheer met anderen samen te werken, ondersteunen onder andere 'stage-gate' en 'quality-gate' methodes, waaronder Advanced Product Quality Planning (APQP). Ook zijn deze functies naadloos geïntegreerd met de bestaande Collaboration Folders (cFolders) en projectbeheerfaciliteiten van mySAP PLM. Dit maakt samenwerking via het web in virtuele teams mogelijk.

cProjects is gebaseerd op het open mySAP Technology-platform en kan eenvoudig geïntegreerd worden met het nieuwe Cross Applications Resource and Program Management. Met Cross Applications Resource and Program Management is onderlinge integratie mogelijk van toepassingen en bedrijfsprocessen van verschillende leveranciers en bij verschillende bedrijven. Dit biedt additionele voordelen op het gebied van de productportefeuille en het beheer van bedrijfsmiddelen en mankracht.

Meer informatie over cProjects is te vinden in de mySAP Product Lifecycle Management Fact Sheet, te vinden op http://wwwapp.sap.com/usa/sapphire/press/factsheets/.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 17.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 44.500. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2001 een omzet van EUR 7,34 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.

Deel: ' MySAP Product Lifecycle Management biedt nu Extended Project Managem.. '
Lees ook