‘Mythen en Sagen’ tijdens Corso Frederiksoord


Frederiksoord, 20170407 -- Op donderdag 6 april hebben 13 corsogroepen van het Floraliacorso uit Frederiksoord hun maquette gepresenteerd en een toelichting gegeven op het door hun gekozen onderwerp. Prachtige verhalen, ontstaan in het verre verleden en sommige zelfs hier in de regio, beloven spectaculaire wagens. Naast juryleden, bestuurders en commissie waren grote groepen corsobouwers aanwezig. Corso 2017 staat in het teken van het thema ‘Mythen en Sagen’ en zal plaatsvinden in Frederiksoord op 9 & 10 september.

Mythen en Sagen
Het thema Mythen en Sagen werd ingezonden door Tom Enserink van obs De Kievietshoek in Wilhelminaoord. Griekse, Schotse en Egyptische mythen als Hercules, Cupido, Feniks, het Paard van Troje, Monster van Loch Ness,  Medusa & Pegasus en Aziatische mythische wezens. Ook regionaal zoals Ellert en Brammert, de Schatkamer van Nienoord en Draken van het Sterrenbos, ze komen allemaal voorbij. En wie kent ze niet, de mythe over Kabouters en de Ooievaar die baby’s brengt? Door middel van corsowagens met draaiende en bewegende onderdelen, figuranten en kleurige dahlia’s wordt dit alles gepresenteerd en verbeeld.

Open Monumentendag
Voorzitter Ronald Visser ligt toe dat de aftrap van de Open Monumentendag plaatsvindt in de eerste week van september 2017. Er wordt gezocht naar een samenwerking om bezoekers te verwelkomen in Frederiksoord. Dit biedt voor de organisatie mogelijkheden om ook buiten de regio aandacht te vragen voor Corso Frederiksoord.

Commissies
Ook dit jaar zullen we samen groots uitpakken. Er zijn contacten met een groep heksen uit Duitsland die de sfeer van de ‘Mythen en Sagen’ komen versterken. Verschillende commissies zijn alweer geruime tijd actief om te zorgen dat het een succesvol weekend wordt.

Informatie
Wilt u meer weten over Corso Frederiksoord? Ga naar www.corsofrederiksoord.nl of volg ons op Facebook en Twitter. 


Zoekwoorden:

Deel: ' ‘Mythen en Sagen’ tijdens Corso Frederiksoord '


Lees ook