Provincie Zuid-Holland

23-08-2001

N 207 in Boskoop van 3 tot 14 september afgesloten Werkzaamheden aan tunnel en wegdek

Van 3 tot en met 14 september 2001 wordt een gedeelte van de N 207 in de gemeente Boskoop voor alle verkeer afgesloten. Het gaat om het traject vanaf de tunnel in Boskoop tot en met het Rijneveldviaduct. De provincie Zuid-Holland voert dan renovatiewerkzaamheden aan de tunnel en asfalteringswerkzaamheden over het gehele traject uit. Het is mogelijk dat de werkzaamheden uitlopen door tegenvallende weersomstandigheden.

De tunnel in Boskoop is aan een grondige renovatie toe. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn al in mei gestart. Aangezien het wegdek op de
N 207 tussen de tunnel en het Rijneveldviaduct op korte termijn ook aan vervanging toe is, heeft de provincie besloten deze werkzaamheden te combineren. Zo blijft de afsluiting beperkt tot één periode. Een totale afsluiting is ook noodzakelijk vanuit Arbowetgeving. Het is namelijk wettelijk verplicht om de wegwerkers voldoende ruimte te geven voor hun veiligheid. Bovendien is dit ook veiliger voor het verkeer.

Na de totale afsluiting zal er nog ongeveer een week sprake zijn van een gedeeltelijke afsluiting van het tunneltraject. Dit is nodig voor de afrondende renovatiewerkzaamheden. Het verkeer wordt met behulp van verkeerslichten over één weghelft geleid.

Duurzaam veilig
De werkzaamheden aan het traject bestaan uit twee delen. Vanaf het viaduct tot aan de bocht ter hoogte van Biezen wordt de deklaag gefreesd, de voegen gerepareerd en wordt de weg voorzien van een nieuwe deklaag. Van de bocht tot aan het viaduct wordt het gehele asfalt verwijderd. De onderliggende fundering wordt plaatselijk hersteld waarna er in vier lagen nieuw asfalt wordt aangebracht. In het kader van `duurzaam veilig' wordt over het hele traject, inclusief het viaduct, de belijning aangepast en een verhoogde afscheiding aangebracht. Een andere veiligheidsmaatregel die wordt genomen is het aanbrengen van een snelheidsremmend plateau in de oprit naar de N 207 vanaf het Plankier.

Omleidingroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via borden met letters. Er bestaat zowel een omleidingroute vanaf de snelwegen als een omleidingroute in en om Boskoop zelf. Voor meer informatie kan men kijken op www.pzh.nl/werkaandeweg of bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0884. Daarnaast is er een informatiefolder beschikbaar via het gemeentehuis in Boskoop, de VVV of de bibliotheek.

Deel: ' N 207 in Boskoop afgesloten wegens wegwerkzaamheden '
Lees ook