Provincie Zuid-Holland

03-08-2001

N 207 in Boskoop begin september afgesloten

Van 3 tot en met 14 september 2001 wordt een gedeelte van de N 207 in de gemeente Boskoop voor alle verkeer afgesloten. Het gaat om het traject vanaf de tunnel in de Henegouwerweg in Boskoop tot het Rijneveldviaduct. Tijdens deze periode voert de provincie Zuid-Holland renovatiewerkzaamheden aan de tunnel uit, zoals het vervangen van de slijtlaag. Het is mogelijk dat de werkzaamheden uitlopen door tegenvallende weersomstandigheden.

Aangezien het weggedeelte op de N 207 tussen de tunnel en het Rijneveldviaduct ook aan vervanging toe is, heeft de provincie besloten deze werkzaamheden tegelijk met de renovatie aan de tunnel te laten plaatsvinden. Hierdoor blijft de afsluiting beperkt tot één periode. Een totale afsluiting is ook noodzakelijk vanuit Arbowetgeving. Het is namelijk verplicht om de wegwerkers voldoende ruimte te geven voor hun veiligheid. Uiteraard is het ook veiliger voor het verkeer.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang. Daarom is tot 3 september een weghelft afgesloten. Het verkeer wordt met behulp van verkeerslichten over één weghelft geleid.

Duurzaam veilig
De werkzaamheden aan het traject bestaan uit twee delen. Vanaf het viaduct tot aan de bocht wordt de deklaag gefreesd, worden de voegen gerepareerd en wordt de weg voorzien van een nieuwe deklaag. Van de bocht tot aan het viaduct wordt het gehele asfalt verwijderd. De onderliggende fundering wordt plaatselijk hersteld waarna er in vier lagen nieuw asfalt wordt aangebracht. In het kader van 'duurzaam veilig' wordt over het hele traject, inclusief het viaduct, de belijning aangepast en een verhoogde afscheiding aangebracht. Een andere veiligheidsmaatregel die wordt genomen is het aanbrengen van een snelheidsremmend plateau in de oprit naar de N 207 vanaf het Plankier.

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Er bestaat een omleidingsroute vanaf de snelwegen en een omleidingsroute in en om Boskoop zelf. Voor meer informatie kan men kijken op www.pzh.nl/werkaandeweg of bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0884. Daarnaast is er een informatiefolder beschikbaar via het gemeentehuis in Boskoop, de VVV of de bibliotheek.

Deel: ' N 207 in Boskoop voor onderhoud wegdek en tunnel afgesloten '
Lees ook