Nieuw-Vlaamse Alliantie

De N-VA dringt aan op behoud internationale spoorverbinding Oostende-Keulen (IC A) (04/07/02)

Passagiers die van Oostende naar Keulen willen reizen, kunnen totnogtoe gebruik maken van de klassieke internationale spoorverbinding Oostende-Keulen (IC A).

Totnogtoe ..., want deze verbinding dreigt te verdwijnen.

De geleidelijke afbouw zou reeds een aanvang nemen vanaf 15 december 2002, met de inkorting van de treinrit Oostende naar Aken en Keulen tot Welkenraedt en Eupen.

Daardoor zullen de reizigers uit Oostende, Brugge, Gent, Leuven en Verviers hun overstapvrije verbinding met Duitsland verliezen.

De afschaffing van deze treinverbinding zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de reizigers op het vlak van tarieven, comfort, ritduur en gebruiksgemak.
In feite zal de reiziger enkel de nadelen van de Thalys ondervinden en niet de voordelen.

Zo is men verplicht te reserveren bij de Thalys, en zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar tegen lagere prijzen. Bovendien staat de meerprijs van een ticket voor een hogesnelheidstrein niet in verhouding tot de tijdswinst.

Op gebied van comfort bieden de treinen Oostende-Keulen (IC-A) meer zitruimte dan de Thalys, waar de stoelen te dicht op elkaar staan.

In tegenstelling tot de IC-A stoppen de hogesnelheidstreinen niet in een aantal plaatsen, waaronder 3 hoofdsteden van Vlaamse provincies (Brugge, Gent en Leuven).
Ze nemen geen fietsen mee, terwijl, vooral in de zomer, veel mensen uit Duitsland in Vlaanderen willen fietsen.

De BTTB (Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers) maakt zich terecht zorgen over deze gang van zaken.

N-VA Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Loones vertolkt deze bezorgdheid in een schrijven dat hij richt aan de bevoegde federale minister Isabelle Durant, terwijl zijn N-VA collega's in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers dit dossier verder zullen opvolgen.

Auteur:
Vlaams parlement
Jan Loones, Vlaams volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Jan Loones
Telefoon: 058/51.37.38
Fax: 058/51.99.54
E-post: jan.loones@vlaamsparlement.be
Url: www.koksijde.be/janloones

Zoekwoorden:

Deel: ' N-VA wil behoud internationale spoorverbinding Oostende-Keulen '
Lees ook